Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Inici del programa Joves per l’Ocupació 2016/2018

06 de febrer de 2017

Aquest dilluns s’ha iniciat el programa Joves per l’Ocupació del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca, una acció que es porta executant des de la primera convocatòria del programa en l’any 2012.  Enguany i seguint les especialitzacions dels dos darrers cursos, 15 joves es formaran en l’especialitat de Serveis auxiliars d’estètica i 15 joves més en l’especialitat d’Operacions bàsiques de restaurant i bar. Ambdues formacions tenen una durada de 240 hores de formació professionalitzadora i 60 hores més de formació en competències transversals, essencials per al desenvolupament de qualsevol professió.

Es tracta d’un programa amb un alt component pràctic, que aplica l’aprenentatge productiu com a metodologia pedagògica de base permetent acollir i formar al jove des d’una òptica ocupacional tot posant especial èmfasi en les seves capacitats i competències tant tècniques com personals. La combinació de pràctiques a empreses durant els mesos de formació facilita també aquest aprenentatge dual i els permet iniciar el camí cap a l’entorn laboral.

Joves per l'Ocupació és un programa adreçat a joves d'entre 16 i 25 anys o fins i tot de 30 anys en cas de persones amb certificat de discapacitat. En tots els casos han de trobar-se en situació d'atur laboral. El programa té per objectiu millorar la seva formació proporcionant-los la qualificació professional i les competències bàsiques personals que els permetin, d’una banda, el retorn al sistema educatiu, i per altre banda, una ampliació de les oportunitats d'inserció i incorporació al mercat laboral. Aquestes accions es faciliten a través de la matrícula al Institut Obert de Catalunya per als joves que volen finalitzar els seu graduat en GES i a través de contractes subvencionats amb les empreses del territori.

Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa “Joves per l’Ocupació”, regulat per l’Ordre EMO/251/2014, modificada per l’Ordre EMO/254/2015.