Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

La Casa d’Oficis La Mainada dóna suport al Casal d’Estiu de Vilafranca

La Casa d’Oficis La Mainada dóna suport al Casal d’Estiu de Vilafranca

18 de juliol de 2017

L’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Esportiu de l’Alt Penedès han signat un conveni de col•laboració per tal que el Casal d’Estiu de Vilafranca 2017 pugui acollir els 9 joves de la Casa d’Oficis La Mainada que estan en contracte amb l’Ajuntament. Aquesta incorporació permetrà donar suport als professionals que hi treballen en el dia a dia en les activitats dels diferents casals i,  a la vegada,  aquests joves duran a terme les pràctiques del curs de monitor de lleure infantil i juvenil que han realitzat prèviament.

La Casa d’Oficis La Mainada és un programa destinat a joves menors de 25 anys i graduats en ESO, que es formen i treballen en l’especialitat auxiliar d’educació especial, auxiliar de llar d’infants, dinamitzador/a d’activitats de lleure infantil i juvenil i monitor/a de menjador. El programa ha tingut una primera fase de formació en la qual els alumnes seran beneficiaris d’una beca de formació i, una segona fase a finals de juny, en la que han estat contractats per l’Ajuntament de Vilafranca a través d’un contracte de formació i aprenentatge.

La Casa d’Oficis La Mainada es desenvolupa a través de la metodologia de l’aprenentatge productiu,  una opció formativa instaurada en la majoria de programes que es desenvolupen al Servei d’Ocupació i Formació, mitjançant la qual transcorren simultàniament l’enfocament teòric amb l’activitat pràctica. És per aquest motiu que l’alumnat, tant en la fase de formació teòrica com en la fase d’aprenentatge pràctic, s’incorpora a llocs de treball real, en aquest cas, als casals d’estiu.  

Des del Servei d’Ocupació i Formació s’agraeix al Consell Esportiu la seva col•laboració en l’acolliment de l’alumnat per a formar-se i treballar en el sector del lleure.
La Casa d’Oficis és un programa Subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb el cofinançament del propi Ajuntament de Vilafranca.