Àrea de desenvolupament econòmic i projecció exterior

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Auxiliar d'hosteleria: cuina i serveis de restauració

És un programa de formació i inserció gratuït, promogut pel Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, autoritzat i subvencionat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i amb el cofinançament  del Fons Social Europeu (91.89 %) en el marc de  la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.

El programa es realitza al Centre de Formació Ocupacional Francesc Layret, del Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, i s'adreça a joves entre 16 i 21 anys d'edat que no han obtingut el graduat en ESO, i que estan interessats en rebre formació en l'àmbit de la cuina i servei de restaurant i bar.

Té una durada total de 1.000 hores, que equivalen a un curs acadèmic: 

- 615 hores del mòdul de formació professional (180 són pràctiques d'empresa)
- 335 hores del mòdul de formació general, activitats per a l'adquisició de competències instrumentals que han de facilitar l'assoliment de les competències professionals i completar la formació bàsica (40 hores de tutoria). 
- 50 hores de formació complementària de reforç i aprofundiment.

Els joves que finalitzen amb èxit el programa obtenen una certificació acadèmica i professional que els permet  accedir al món laboral o a estudis de Cicle Formatiu de Grau Mitjà.