Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

12a Fira d'Empreses Simulades

03 de març de 2016

Els propers dies 9, 10 i 11 de març tindrà lloc  a Barcelona la 12a Fira Internacional d’Empreses Simulades, organitzada per la Fundació Inform, en el marc del Saló d’Ensenyament.

La Inauguració de la Fira anirà a càrrec del Sr. Enric Vinaixa, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Melcior Arcarons, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Juan Pedro Pérez, president de la Fundació Inform.

Durant la celebració d’aquestes fires l’alumnat participant, provinent de diferents comunitats de l’estat espanyol i de l’estranger, posa en pràctica la part més comercial de la seva formació. Les empreses simulades SEFED mostren els seus productes en directe i el seu tarannà comercial per tal d'aconseguir nous clients, fidelitzar els antics i posicionar-se en el mercat d’empreses simulades. L’alumnat entra en contacte directe amb la seva clientela potencial i negocien les compres i les vendes. La participació en la Fira és un clar exponent d'aquesta activitat formativa i transnacional que rep l'alumnat de la Xarxa SEFED.

Enguany hi participaran 68 empreses les quals  exposaran i comercialitzaran en directe els seus productes, compartint també coneixements i experiències. La fira reuneix empreses simulades procedents de diferents comunitats autònomes, País Basc, Madrid, Aragó, etc... i de Catalunya, amb el nombre mès gran de programes SEFED. En l’àmbit internacional hi participaran 17 empreses simulades d’ Àustria, Bèlgica i Itàlia.

La Xarxa SEFED està constituïda per centres de formació per a l’ocupació i de formació inicial que tenen com objectiu millorar les competències professionals de les persones en l’àmbit de l’administració emprant la metodologia de la simulació d’empreses.

El programa SEFED del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès funciona amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i té més de 25 anys d’existència sent pioner al nostre país.  

La Fundació Inform, amb seu a Sant Pere de Ribes, treballa per al creixement d’aquesta xarxa  en l’àmbit nacional i internacional,  impulsant projectes de creació d’empreses simulades arreu del món.

El programa de la fira inclou temàtiques d’interès divers en el marc del programa SEFED com la creativitat i l’emprenedoria i la transferència de les bones pràctiques del programa SEFED entre d’altres. 

Accessibilitat