Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

23 joves han trobat feina a través del programa Joves en Acció per a la Recerca de Feina.

27 de gener de 2016

La regidoria Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, des del servei de Formació i Ocupació, impulsa la quarta edició del programa Joves en acció per la recerca de feina, un programa dirigit als joves de 16 a 30 anys en situació d’atur amb l’objectiu de promoure la seva activació i dinamització. Els joves participen en diferents accions per ampliar les seves competències bàsiques relacionades amb habilitats socials i laborals, l’ús de les xarxes socials per la recerca de feina, coneixement de l’entorn empresarial, recursos laborals i formatius, etc... , i incrementar així les possibilitats de trobar una feina i/o retornar al sistema educatiu. El programa s’ha dut a terme des del mes d’abril a desembre de 2015.

En aquesta edició del programa han participat activament 94 joves dels 161 contactats. D’aquests grup 23 joves han trobat feina en diferents sectors, 57 han estat derivats a altres accions formatives del servei (formació ocupacional, programes de formació i inserció,...) i la resta està en procés de recerca activa de feina.

En el programa s’han treballat diferents línies d’actuació centrades en la millora competencial dels alumnes: s’han realitzat itineraris individualitzats d’inserció laboral lligats a un procés de tutorització i acompanyament, s’han desenvolupat diferents accions formatives en competències bàsiques adaptades a les necessitats i interessos de l’alumnat i de conscienciació envers la necessitat d’esdevenir permanentment actius.

En aquesta edició els joves han format part activa del Club de la Feina dinamitzant l’espai tot intercanviant experiències amb altres usuaris/àries del club, aportant idees, suggeriments,etc...

Amb l’objectiu d’incentivar la contractació juvenil s’ha portat a terme una línia centrada en l’apropament dels joves al teixit empresarial del territori mitjançant visites a les empreses i xerrades empresarials.

La regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca destaca la importància de la col·laboració de les empreses de la comarca en el projecte formatiu dels alumnes, ja que permet un contacte directe entre alumnat i empresariat. Aquesta relació facilita a les empreses un coneixement dels futurs treballadors/ores i alhora permet a l’alumnat complementar el seu itinerari professional.

El programa Joves en acció per a la recerca de feina està impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb el finançament de la Diputació de Barcelona.

Accessibilitat