Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Acte de cloenda del PFI- Pla de Transició al Treball 2016-2017

28 de juny de 2017

El passat dimecres 21 de juny va tenir lloc a sala d’actes de La Fassina l’acte de cloenda del Programa de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball 2016-2017 de les especialitats d’auxiliar de vivers i jardins, auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques i auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. L’acte va estar presidit pel regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l'Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, i pel coordinador territorial d’ensenyaments professionals del departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Jordi Granel, i va comptar amb la participació de l’alumnat i les famílies, així com de les empreses col·laboradores en el programa.

En l’acte s’ha fet un reconeixement del paper rellevant que realitzen les empreses, les quals aporten valors i coneixements a la formació dels joves. Per la seva part, les empreses van considerar l’experiència com a molt positiva ja que permet conèixer futurs treballadors del territori i realitzar una formació a mida.

L’acte va permetre també destacar, d’una banda, la tasca realitzada per les tutores i docents del programa, i d’altra banda, la del propi alumnat, el qual va explicar els projectes realitzats durant el curs i va fer alhora una valoració de l’experiència. Tot seguit, a uns i altres se’ls va lliurar un obsequi de record elaborat per l’alumnat de les tres especialitats. Finalment, es van dirigir paraules de motivació i coratge a aquest alumnat per aconseguir l’èxit en les  seves trajectòries formatives i professionals.

El Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball  està adreçat a joves que no han obtingut el graduat en ESO i que volen formar-se en un ofici i/o retornar al sistema educatiu reglat.

Aquest acte de cloenda ha comptat també amb la participació dels alumnes del curs de cambrers del programa Joves per l’Ocupació que van oferir un piscolabis. 

El PFI-PTT es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i, des del curs 2013-2014, amb el suport de la Diputació de Barcelona.