Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Acte de cloenda dels Programes de Formació i Inserció 2017-2018

16 de juliol de 2018

El passat divendres 6 de juliol va tenir lloc a sala d’actes de La Fassina l’acte de cloenda del Programa de Formació i Inserció  de les especialitats d’Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració i Auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica. L’acte va comptar amb la presència de la cap del servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse González, i del coordinador territorial d’Ensenyaments Professionals del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Jordi Granel.  

L’acte va comptar amb la participació de l’alumnat i les famílies, dels professionals del programa, així com de les empreses col•laboradores. A tots ells se’ls va reconèixer la feina feta i els bons resultats obtinguts. En aquest curs acadèmic els resultats han estat molt positius ja que dels 30 alumnes del PFI, 26 han acabat el curs dels quals 18 l’han aprovat, 5 han aprovat les proves d’accés als cicles formatius de grau mig i 9 han estat contractats en empreses, de les quals tres han estat empreses on l’alumnat ha realitzat les pràctiques.
Durant l’acte es va fer la presentació d’un vídeo d’imatges en el que s’ha volgut resumir la trajectòria realitzada per l’alumnat en el seu pas pel programa i se li ha fet el lliurament  de la certificació del curs. 

El Programa de Formació i Inserció  és un programa orientat a joves de 16 a 21 anys que no han acreditat l'ESO. És una formació teoricopràctica que té com a finalitat millorar la qualificació professional, facilitar la continuïtat formativa i millorar les oportunitats d'incorporació al món laboral dels joves, també  facilita l'accés als cicles formatius de grau mitjà i a d'altres ofertes formatives. 
Els Programes de Formació i Inserció  estan promoguts i finançats pel servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb l’autorització del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.