Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Acte de reconeixement a l’alumnat, empreses col•laboradores i professionals del PFI–La Forquilla

25 de juliol de 2016

El passat dimecres dia 20 de juliol es va celebrar l’acte de cloenda del Programa de Formació i Inserció-La Forquilla en l’especialitat d’Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració, de Vilafranca del Penedès. L’acte va ser presidit pel regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, el  coordinador territorial del Departament d’Ensenyament, Jordi Granel i la cap del Servei d’Ocupació i Formació, Montse González, de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb la presència de les empreses col•laboradores, de l’equip docent del PFI, de l’alumnat i dels seus familiars.
Durant l’acte es va fer la presentació d’un vídeo d’imatges en què es va voler resumir la trajectòria realitzada per l’alumnat en el seu pas pel programa. En l’acte també es va fer el reconeixement a la tasca realitzada per empreses col•laboradores, els docents i els professionals implicats en la formació de l’alumnat,  i se’ls va fer el lliurament d’un obsequi. Finalment, es va fer també l’entrega d’un record als alumnes. 
El regidor d’Ocupació, Joan M. Montfort, va explicar que “el Programa de Formació i Inserció la Forquilla està adreçat a joves que no han obtingut el graduat en ESO, i que volen formar-se en un ofici i/o retornar al sistema educatiu reglat”.
La metodologia formativa al llarg del programa combina la formació general amb la formació específica en la especialitat  d’auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració, que permet capacitar l’alumnat per desenvolupar tasques pròpies de l’especialitat a les empreses de l’àmbit professional de l’hoteleria. Segons el regidor Montfort, “destaquem aquest curs 2015-2016 pels bons resultats obtinguts, del total dels 15 alumnes, 6  han  superat les proves d’accés a Cicles de Formació Professional de Grau Mitjà i 4  han estat contractats pel restaurant on han fet la seva estada pràctica”.
El PFI d’auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració està promogut  pel Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i subvencionat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.

 

Accessibilitat