Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Cloenda del PFI "La Forquilla" 2016-2017

13 de juliol de 2017

El passat divendres 7 de juliol va tenir lloc a sala d’actes de La Fassina l’acte de cloenda del Programa de Formació i Inserció  “La Forquilla” 2016-2017 de l’especialitat d’auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració.  Va ser un acte de cloenda i de reconeixement a l’alumnat, a les empreses col·laboradores i als professionals del programa.

Durant l’acte es va fer la presentació d’un vídeo d’imatges en el que s’ha volgut resumir la trajectòria realitzada per l’alumnat en el seu pas pel programa.  Finalment, s’ha fet també l’entrega d’un record als alumnes.

En aquest curs acadèmic els resultats han estat molt positius ja que dels 15 alumnes matriculats, 8 han superat les proves d’accés als cicles formatius de grau mig i 7 han estat contractats en empreses del sector,  de les quals tres han estat empreses on l’alumnat ha realitzat les pràctiques.

El Programa de Formació i Inserció  és un programa orientat a joves de 16 a 21 anys que no han acreditat l'ESO. És una formació teoricopràctica que té com a finalitat millorar la qualificació professional, facilitar la continuïtat formativa i millorar les oportunitats d'incorporació al món laboral dels joves, també  facilita l'accés als cicles formatius de grau mitjà i a d'altres ofertes formatives. 

El programa és gratuït per als/les participants. Està promogut  pel Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i subvencionat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.