Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Cloenda del setè Pla Especial de Foment de l’Ocupació al barri de l’espirall

21 de desembre de 2017

El passat divendres 15 de desembre es va celebrar la cloenda del setè Pla Especial de Foment de l’Ocupació al barri de l’Espirall, impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca en el marc del projecte Treball als Barris i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. 

Enguany les accions realitzades han estat el Dispositiu d’Inserció Laboral i Formació, la Casa d’Oficis La Mainada, el curs d’Atenció sociosanitària per a persones dependents en institucions socials, el cicle de Speed networkings, el manteniment de l’entorn natural del barri de l’Espirall, el projecte Espirall Fem Barri, amb el Banc de Temps, i  la contractació de persones en pla d’ocupació per a agents cívics,  suport administratiu al projecte Treball als Barris, suport al Centre Obert La Finestra i suport als centres sociosanitaris i institucions socials.
Finalitza així un any de treball que ha permès la millora de la situació social i econòmica de veïns i veïnes del barri de l’Espirall que es trobaven en situació d’atur, així com el desenvolupament de diverses accions de dinamització comunitària del barri.

L’acte, que va tenir lloc a la sala d’actes del Servei d’Ocupació i Formació, a la Fassina, va ser obert per la cap tècnica Montse González, que va destacar la diversitat i utilitat del projecte alhora d’ajudar i incentivar a la gent del barri de l’Espirall. Tot seguit van parlar alguns dels participants i Teresa Cuscó, responsable de l’alumne del curs de sociosanitari que va fer pràctiques a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, la qual remarcava que a través d’aquest curs i el contracte laboral l’alumnat fa un tast del món sanitari i generalment després continuen estudiant. 
Es va projectar el vídeo del mannequin challenge realitzat el passat juliol com una activitat de dinamització comunitària i els/les alumnes de la Casa d’Oficis La Mainada van fer una presentació gràfica de la seva experiència. Per finalitzar es van lliurar els diplomes als participants.