Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Col•laboració entre el Banc de Temps de Vilafranca i la biblioteca Torras i Bages

28 de maig de 2018

Des del Banc de Temps de Vilafranca del Penedès s’han iniciat noves accions per promoure i difondre aquest servei, una de les quals és la col•laboració amb la Biblioteca Torras i Bages.

En el Banc de Temps es fomenten noves formes de convivència i relació basades en la participació, l’intercanvi i les xarxes de cooperació. Es tracta d’un sistema gratuït d’intercanvi de serveis, tasques puntuals, habilitats, coneixements i relacions entre persones, que pren el temps com a unitat de valor i de canvi.

La primera activitat duta a terme a la biblioteca va tenir lloc el dia 4 d’abril, amb la Xerrada Disposes de Temps?. Va anar a càrrec de Gemma Bertran i Anna Carbonell, gestora i responsable del Banc de Temps de Vilafranca del Penedès. En aquesta xerrada es va explicar el funcionament del Banc de Temps i qui pot formar part. A més, es va comptar amb persones que formen part d’aquest servei les quals van dinamitzar la sessió amb un petit simulacre d’intercanvi.

Les següents activitats fruit d’aquesta col•laboració tenen a veure amb la possibilitat que els usuaris/ies del Banc de Temps puguin exposar els seus treballs i col•leccions a l’espai Fet x Mi de la biblioteca. Les primeres exposicions van mostrar les creacions de l’Anit, pseudònim de Tina Fernàndez, amb material de rebuig, i les de l’Arivor, pseudònim de Montse Rovira, amb paper de diari. Les properes, en el mes de juny, mostraran bosses de mà confeccionades amb texans vells, productes d’un taller dinamitzat per Beatrice Moucheron que va tenir lloc el passat mes d’abril.

El Banc de Temps de Vilafranca és una activitat emmarcada al programa Espirall, Fem Barri, una acció subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del Projecte Treball als Barris, i cofinançada pel  Servicio Público de Empleo i el propi Ajuntament de Vilafranca.