Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Comença el nou curs 2016-17 del Programa de Formació i Inserció–Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de Vilafranca

19 de setembre de 2016

El Programa de Formació i Inserció - PTT de Vilafranca del Penedès ha iniciat el dilluns 12 de setembre, un nou curs acadèmic amb l’objectiu de formar professionalment a joves entre 16 a 21 anys que no tenen el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO).

Els perfils professionals que s’ofereixen són: Auxiliar de vendes, oficina i atenció al Públic, Auxiliar de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques i Auxiliar de vivers i jardins.

Quaranta cinc alumnes tenen l’oportunitat de participar en aquest programa, formant-se com a auxiliars en algun dels tres àmbits professionals. El curs té una durada  de 1000 hores de formació teòric - pràctica, de les quals 180 hores són pràctiques en empreses dels sectors corresponents a les especialitats que s’imparteixen.

El pla d’estudis del curs combina una formació professional amb una formació general amb la que es pretén l’assoliment de coneixements i habilitats relacionades amb la llengua, matemàtiques, les tecnologies de la informació i la comunicació i un millor domini de l’entorn social amb activitats aplicades a la vida quotidiana i altra formació relacionada amb el seu desenvolupament personal i d’assessorament professional. 

Des dels seus inicis el programa PTT ha estat fruit de la cooperació entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, mitjançant un conveni de col•laboració, i es desenvolupa a les dependències de l’IES Alt Penedès.
Un any més, la Diputació de Barcelona també col•labora per fer possible l’ampliació a tres especialitats, donant suport econòmic a l’Ajuntament de Vilafranca. D’aquesta forma, amb la cooperació de tres institucions s’aconsegueix ampliar l’oferta de formació per a la inserció laboral i/o per al retorn al sistema educatiu de joves de la nostra vila i comarca.

Accessibilitat