Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Comença el nou curs escolar dels Programes de Formació i Inserció de Vilafranca

08 de octubre de 2018

Els Programes de Formació i Inserció de Vilafranca del Penedès han iniciat  aquest mes de setembre un nou curs acadèmic amb l’objectiu de formar professionalment joves entre 16 a 21 anys que no tenen el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO).

Els perfils professionals que s’ofereixen són: Auxiliar d’hostaleria: cuina i servies de restauració, Auxiliar d’Imatge personal: perruqueria i estètica, Auxiliar de vendes, oficina i atenció al Públic; i Auxiliar de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques.

Una seixantena de joves tenen l’oportunitat de participar en aquest programa, formant-se com a auxiliars en algun dels quatre àmbits professionals. Cada especialitat té una durada  de 1.000 hores de formació teoricopràctica, de les quals 180 hores són pràctiques en empreses dels sectors corresponents a les especialitats que s’imparteixen.

El pla d’estudis del curs combina una formació professional amb una formació general amb la que es pretén l’assoliment de coneixements i habilitats relacionades amb la llengua, matemàtiques, les tecnologies de la informació i la comunicació i un millor domini de l’entorn social amb activitats aplicades a la vida quotidiana i altra formació relacionada amb el seu desenvolupament personal i d’assessorament professional. 


Les especialitats d’Auxiliar d’hostaleria: cuina i servies de restauració, Auxiliar d’Imatge personal: perruqueria i estètica es realitzen al Centre de Formació  Ocupacional Francesc Layret de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a La Fassina, en el marc dels PFI autoritzats, que són promoguts i finançats per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, i autoritzats pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona. Les especialitats d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al Públic, Auxiliar de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques es realitzen a les instal•lacions de l’Institut Alt Penedès, en el marc dels PFI-Pla de Transició al Treball i que es duen a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. 


En acabar el curs, l’alumnat obté una certificació de la formació rebuda i de les competències professionals adquirides. Aquesta certificació els permet accedir al món del treball i els dóna facilitats a l’hora de realitzar les proves d’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà o d’accedir a un centre de formació d’adults per treure’s el Graduat en Educació Secundària Obligatòria i a la formació per l’ocupació.

Més informació: 
Servei d’Ocupació i Formació. Recinte La Fassina. Av. Catalunya, 22. Tel. 938171995. 
Oficina Municipal del Treball. Plaça Penedès, 4 baixos. Tel. 938172447