Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

El Banc de Temps de Vilafranca del Penedès celebra el seu segon aniversari

02 de maig de 2017

El dia 22 d’abril es va celebrar el 2n aniversari del Banc de Temps de Vilafranca amb l’activitat “Tasta el teu temps” que va consistir en una mostra d’alguns serveis que es poden trobar si es participa en els intercanvis del BDT. El tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Promoció Exterior, Joan Manel Montfort, recordava que en aquests moments hi ha 120 persones actives al Banc del Temps de Vilafranca; amb 240 demandes de serveis i 340 ofertes. Montfort es mostrà satisfet de com estava funcionant, i recordà que es tracta de recollir una demanda que hi ha a la societat i impulsar l’economia social i cooperativa.


Durant tot el matí de dissabte a la plaça Penedès, es va poder rebre informació i inscriure al Banc de Temps. Diferents participants del Banc del Temps van ensenyar des de com fer cuina macrobiòtica, disseny i creació de punts de llibre o pinyes amb tovallons, així com millorar la postura corporal i conèixer de prop el programari lliure.
El 8 de març va fer dos anys que es va posar en marxa el Banc de Temps de Vilafranca del Penedès, una iniciativa que ha tingut molt bona acollida per part de la població. L’Ajuntament de Vilafranca, des de la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, impulsa aquest projecte el qual està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als Barris.

El Banc del temps és un sistema gratuït d’intercanvi de serveis, tasques puntuals, habilitats, coneixements i relacions entre persones. Funciona mitjançant l’oferta i la demanda dels seus participants i l’intercanvi es valora pel temps prestat. 

Des del Banc de Temps de Vilafranca es vol agrair la participació activa dels diferents BDT’S Vilafranca, nom que reben els participants del Banc de Temps de Vilafranca. Així com també agrair la presència i col•laboració del Banc de Temps de Sant Sadurní.

Qualsevol persona interessada en rebre més informació es pot adreçar al Servei d’Ocupació i Formació - La Fassina (938 171 995) o mitjançant el correu electrònic gbertran@vilafranca.org