Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

El barri de l’Espirall es beneficiarà d’una nova edició del projecte Treball als Barris

15 de gener de 2019

El servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca ha posat en marxa una nova edició del projecte Treball als Barris a l’Espirall que inclou accions d’orientació, de formació i d’ocupació en diferents programes.
La Casa d’Oficis Cuidem acull 10 joves, menors de 25 anys i amb el Graduat en ESO, que es formaran i treballaran en l’especialitat d’atenció sociosanitària, amb la possibilitat d’obtenir el Certificat de Professionalitat d’Atenció Sociosanitària a persones dependents en institucions socials. Durant la primera fase de sis mesos, els alumnes rebran una beca formativa i durant el segon semestre tindran l’oportunitat d'un contracte laboral per treballar en centres sociosanitaris de Vilafranca. 

Els Plans d’ocupació permetran la contractació de 19 treballadors/es en atur que realitzaran tasques amb finalitat social necessàries al barri de l’Espirall: dinamització d’infants i joves, manteniment de l’entorn natural, neteja i manteniment d’elements de via pública, suport a la consergeria d’equipaments i suport als centres educatius.

El programa Espirall, Capital humà se centrarà en la intermediació laboral, organitzant cicles de networking per posar en contacte empreses del territori amb participants de programes, i monogràfics especialitzats en la cerca activa de feina. 

Per últim, el projecte Espirall, Fem Barri continuarà amb la consolidació i promoció del Banc de Temps per a l’intercanvi de coneixements, habilitats i serveis. També es duran a terme accions de participació ciutadana i activitats de foment del català com a eina d’inclusió social.
  
El projecte Treball als Barris està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, amb el cofinançament de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.