Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

El barri de l'Espirall es beneficiarà per sisè any consecutiu d'un Pla Especial de Foment de l'Ocupació.

27 de gener de 2016

El passat 30 de desembre, el Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, va posar en marxa un nou pla especial de foment de l’ocupació al Barri de l’Espirall per sisè any consecutiu. El projecte  Treball als Barris  està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya del Departament d’Empresa i Ocupació, pel Fons Social Europeu i el cofinançament del propi Ajuntament de Vilafranca. Treball als Barris inclou les accions d’orientació, formació i ocupació: Dispositiu d’entrenament de competències professionals, Casa d’Oficis De la Terra 5, curs de formació Atenció sociosanitària a persones dependents, suport als Centres Educatius, Suport als centres sociosanitaris, Manteniment d’edificis municipals i habitatges socials, Manteniment de la via pública, Espirall capital humà i Dinamització comunitària per l’ocupació.

El Dispositiu d’entrenament de competències ofereix itineraris personalitzats per millorar la qualificació professional mitjançant pràctiques a empreses que es complementen amb sessions formatives  per desenvolupar habilitats comunicatives i per a la recerca de feina. Durant l’any, 50 persones participaran al Dispositiu.

El curs de formació ocupacional de Atenció sociosanitària a persones dependents permetrà qualificar 8 persones que posteriorment seran contractades per l’Ajuntament per donar suport a centres sociosanitaris de Vilafranca.

La Casa d’Oficis De la Terra 5 acull 10 joves, menors de 25 anys i amb el Graduat en ESO, que es formen i treballen en l’especialitat d’agricultura ecològica i jardineria. Durant la primera fase de sis mesos, els alumnes rebran una beca i durant el segon semestre seran contractats per l’Ajuntament de Vilafranca. La producció que s’obté de l’hort ecològic es destina al càtering social i al rebost solidari.

Els Plans d’ocupació permetran la contractació de 17 treballadors/es en atur del barri de l’Espirall assignats a projectes amb finalitat social: Suport als centres educatius del barri de l’Espirall, Suport als centres sociosanitaris de Vilafranca, Manteniment d’edificis municipals i habitatges socials del barri de l’Espirall i Manteniment de la via pública del barri de l’Espirall.

Espirall, capital humà, es centrarà en la intermediació laboral organitzant cicles de networking per posar en contacte empreses amb professionals en cerca de feina.

Per últim, el projecte de Dinamització comunitària continuarà amb la gestió i promoció del Banc de Temps de Vilafranca del Penedès, xarxa d’intercanvi de coneixements, habilitats, serveis puntuals i relacions. També es duran a terme accions de participació i promoció de la inclusió social.

Accessibilitat