Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

El PFI La Forquilla, al 15è Subirats Tasta’l

28 de novembre de 2019


El PFI “La Forquilla” va participar diumenge a la 15 edició del Subirats Tasta’l, la mostra de vins, caves, productes de la terra i gastronomia, que organitza l’Ajuntament de Subirats, a Sant Pau d’Ordal. Dins del programa d’activitats hi havia un apartat de gastronomia, on els restauradors/es i elaboradors/es del municipi col•laboraven oferint degustacions gastronòmiques al públic. En aquesta edició també hi ha participat el Consell Regulador IGP Gall del Penedès i  criadors de l’Ànec Mut del Penedès per donar a conèixer els productes. La fira es va complementar amb altres activitats lúdiques, tal com un tast guiat d’escumosos i vins blancs. L’objectiu d’aquesta participació especial del PFI d’Auxiliar d’hoteleria cuina i serveis de restauració era que l’alumnat posés en pràctica tècniques d’emplatament dels productes gastronòmics que s’oferien a la fira i el servei dels vins a la sala de tast.

Per poder complementar millor aquesta col•laboració entre el PFI i  la fira enogastronòmica, a principis de novembre es va realitzar una sessió formativa per a l’alumnat en la que hi van participar el tècnic de Turisme de l’Ajuntament de Subirats, Òscar Guerrero, la representant del Gall del Penedès del Consell Comarcal, Marta Salamé, i representants dels restaurants de Cal Xim i el Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal,  dos dels restaurants que oferien tastos gastronòmics. En aquesta sessió formativa, Òscar Guerrero va fer la presentació del Subirats Tasta’l i de les funcions que tindria l’alumnat el dia de la fira, i Marta Salamé, va fer una explicació de la importància del gall del Penedès com a producte a la gastronomia de la comarca. L’alumnat del PFI la Forquilla, per la seva banda, va preparar i  servir  aquest dia un esmorzar com a fi de l’acte. 
El servei d'Ocupació de l'Ajuntament de Vilafranca destaca la importància de la col•laboració de les empreses del territori en el projecte formatiu de l’alumnat, ja que el contacte directe entre aquests i l’empresariat facilita, d’una banda, que els empresaris/àries coneguin futurs treballadors/es i, d’altra banda, que l’alumnat desenvolupi el seu itinerari formatiu amb l'adquisició de competències bàsiques relacionades amb la vida social, el món del treball i l'aprenentatge. 

El programa de Formació i Inserció (PFI) d'Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restauració acull a quinze alumnes  d’entre 16 a 21 anys que no han obtingut l'ESO. S’ofereix una formació teòric pràctica que té com a finalitat millorar la qualificació professional, facilitar la continuïtat formativa i millorar les oportunitats d'incorporació al món laboral dels joves, també  facilita l'accés als cicles formatius de grau mitjà i a d'altres ofertes formatives. 

El programa de Formació i Inserció (PFI) està promogut i finançat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i autoritzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.