Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

El PFI La Forquilla, amb el Rebost Solidari

29 de octubre de 2015

 

L'alumnat del PFI La Forquilla ha participat per tercer any consecutiu a la XVI Festa de la Solidaritat que va tenir lloc dissabte 24 d'octubre a la tarda a la rambla de Sant Francesc, amb l'estand Cuines del Món amb el Rebost SolidariCuines del món és el projecte integrat que elaboren cada any els alumnes del PFI d'Auxiliar d'Hoteleria: cuina i serveis de restauració, i representa l'eix transversal de tota la formació realitzada durant el curs. Es treballa des d'una vessant teoricopràctica i en equip per tal de poder aglutinar el que van aprenent dia a dia. 
L'objectiu final del projecte integrat és la producció i emissió per part de Penedès TV d'unprograma de cuina intercultural. Els alumnes són els únics protagonistes els quals a partir d'una recepta pròpia del seu país han realitzat petits projectes que han culminat finalment en el programa de televisió. Enguany la novetat ha estat la col·laboració entre el PFI La Forquilla i Metges del món, amb el programa ACTIVA'T per una ciutadania solidària i compromesa, que ofereix formació en diferents àmbits com els Drets Humans, Cultura per la Pau, Cooperació i Desigualtats, Salut i Gènere i que té com objectiu la promoció dels valors ètics, socials i personals de l'alumnat tot creant una acció de caràcter social. 
Aquesta acció social s'ha materialitzat amb l'estand Cuines del món amb el Rebost Solidari, que ha posat a la venda els plats elaborats pels alumnes en el programa de Penedès TV Cuines del món. Els plats van ser les salteñas, pròpies de Bolívia, el ghribat de coco i la pastela de pollastre, originaris del Marroc, els alfajores, uns dolços de l'Argentina i els bunyols de xocolata d'origen català. Tots els plats es van vendre i els diners recaptats van destinar-se a la compra d'aliments per omplir el Rebost Solidari. 
L'èxit de l'experiència ha estat possible gràcies a la col·laboració de les tres entitats participants, de la implicació, l'esforç i el compromís de l'alumnat del PFI així com de tot l'equip de professionals del programa i les persones voluntàries del Rebost Solidari. 
El PFI La Forquilla és un programa de formació i inserció dirigit a joves que no han obtingut el graduat de l'Educació Secundària Obligatòria, promogut pel Servei d'Ocupació i Formació - La Fassina de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i autoritzat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el suport de la Diputació de Barcelona.

Accessibilitat