Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

El PFI La Forquilla posa paradeta a la XVII Festa de la Solidaritat en benefici del Rebost Solidari

28 de octubre de 2016

El PFI La Forquilla enceta el nou curs acadèmic amb la participació de l’alumnat a la XVII Festa de la Solidaritat que tindrà lloc a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès aquest dissabte dia 29 d’octubre a la tarda, amb l’estand “Cuines del Món amb el Rebost Solidari”.
“Cuines del món” és el projecte integrat que elaboren cada any els alumnes del PFI d’Auxiliar d’Hoteleria: cuina i serveis de restauració, i representa l’eix transversal de tota la formació realitzada durant el curs.  Es treballa des d’una vessant teòric-pràctica i en equip per tal de poder aglutinar el que van aprenent dia a dia.
L’objectiu final del projecte integrat és la producció i emissió per part de Penedès TV d’un programa de cuina intercultural (http://www.rtvvilafranca.cat/programa/cuines-del-mon). Els alumnes són els únics protagonistes els quals a partir d’una recepta pròpia del seu país han realitzat petits projectes que han culminat finalment en el programa de televisió.
Seguint amb la línia de promoure la col•laboració social s’ofereix formació en diferents àmbits com els Drets Humans, Cultura per la Pau, Cooperació i Desigualtats, Salut i Gènere amb l’objectiu de promoure els valors ètics, socials i personals de l’alumnat tot creant una acció de caràcter social.
Aquesta acció social es materialitzarà amb l’estand Cuines del món amb el Rebost Solidari, així el benefici obtingut en la venda dels plats que els alumnes presentaran a la XVII Festa de la Solidaritat anirà destinat a la compra d’aliments per omplir el Rebost Solidari. Aquest servei, gestionat per l’associació Ressò, ajuda a cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació de les famílies que més ho necessiten.
Un total de 15 alumnes d’entre 16 i 21 anys que no han obtingut el graduat de l’Educació Secundària Obligatòria tenen l’oportunitat de participar en aquest programa, formant-se com a auxiliars d’hoteleria en les especialitats de cuina i serveis de restauració. El curs té una durada de 1000 hores de formació teòric- pràctica, de les quals 180 hores són pràctiques en empreses del sector situades a la comarca de l’Alt Penedès.
El PFI La Forquilla és promogut pel Servei d’Ocupació i Formació-La Fassina de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i autoritzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Accessibilitat