Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

El PFI La Forquilla visita la masia La Torre del Gall de Cal Soler

17 de febrer de 2017

El passat dia 10 de febrer l’alumnat del Programa de Formació i Inserció (PFI)  d’auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració de la Fassina va visitar les instal·lacions de “La Masia La Torre del Gall”, situada a Sant Cugat Sesgarrigues,  masia dedicada a la preparació d’esdeveniments i celebracions en el sector dels càterings. L’objectiu d’aquesta visita va ser experimentar directament el treball en l’àmbit de la restauració i mantenir un primer contacte amb empresaris del sector.

Després de fer la visita es va portar a terme un taller d’aperitius impartit pel xef Josep Soler i el seu equip,  en el que els alumnes van elaborar aperitius tant deliciosos com unes piruletes de parmesà amb pipes i quicos,  mini canelons a la crema de bolets del bosc, mini hamburguesa de vedella amb bacó i ceba caramelitzada, aconseguint un bon resultat.

Tant l’alumnat com el professorat del PFI valoren  la col·laboració de Cal Soler. La professionalitat del xef Josep Soler i del seu equip ha permès destacar les habilitats culinàries i el potencial dels nois i noies participants.

El Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca destaca la importància de la col·laboració de les empreses dels sector del territori en el projecte formatiu dels alumnes, ja que permet un contacte directe entre alumnat i empresaris, fet que facilita per part dels empresaris un coneixement dels futurs treballadors, i per part de l’alumnat, el desenvolupament del seu itinerari professional fomentant l’adquisició de competències bàsiques relacionades amb la vida social, el món del treball i l’aprenentatge.

El Programa de Formació i Inserció  és un programa orientat a joves de 16 a 21 anys que no han obtingut l'ESO. És una formació teoricopràctica que té com a finalitat millorar la qualificació professional, facilitar la continuïtat formativa i millorar les oportunitats d'incorporació al món laboral dels joves, també  facilita l'accés als cicles formatius de grau mitjà i a d'altres ofertes formatives. 

El programa és gratuït per als/les participants. Està promogut  pel Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i subvencionat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil. 

Accessibilitat