Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

El PFI-Pla de Transició al Treball participa en el programa Creajove’16

30 de maig de 2016

L'alumnat del curs d'Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic del PFI-Pla de Transició al Treball de Vilafranca del Penedès, ha participat en el programa Creajove'16, per tal de fomentar l'esperit emprenedor dels joves. Aquesta experiència s'ha dut a terme al llarg de tot el curs, dins el marc del projecte de creació d'una empresa. 

A l'inici de curs, l'alumnat va assistir a un taller d'emprenedoria proposat per la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca, on van treballar els comportaments emprenedors (les actituds i les aptituds emprenedores), la generació d'idees de negoci i l'estratègia comercial. Posteriorment, en funció dels seus interessos i experiències personals cadascú va anar donant forma al seu projecte d'empresa en el marc de sectors diversos, com ara la informàtica, l'atletisme, els serveis a persones amb discapacitat, la igualtat entre dones i homes o l'estètica. Aquests interessos els van anar concretant en un pla d'empresa i els varen presentar al concurs Creajove. Per tancar el procés, el grup va participar en la 14a edició de la Jornada de l'emprenedoria amb una conferència d'obertura a càrrec de la Bibiana Ballvé, la qual va animar l'alumnat perquè exploressin la seva creativitat com a capacitat per a emprendre nous projectes. 

El PFI-PTT de Vilafranca del Penedès és un programa adreçat a joves de 16 a 21 anys, que no tenen el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) i que, a curt termini, volen treballar o cursar un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Està ubicat a l'Institut Alt Penedès i es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i, des del curs 2013-2014, amb el suport de la Diputació de Barcelona.