Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

El PFI-PTT col•labora amb el Rebost Solidari de Vilafranca

27 de juny de 2019

L’alumnat del curs d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic del PFI-Pla de Transició al Treball ha col•laborat amb el Rebost Solidari de Vilafranca.Del 10 al 13 de juny, l’alumnat va participar en tasques d’atenció al públic, preparació i classificació d’aliments, control d’estocs, suport a la caixa i tasques auxiliars de magatzem.

El Rebost Solidari, gestionat per l’associació Ressò, té per objectiu distribuir aliments a les famílies de Vilafranca que ho necessiten, i que han estat derivades pels Serveis Socials de l’Ajuntament.
El Rebost funciona mitjançant un sistema de punts: cada producte es valora amb determinats punts, i cada usuari disposa d’una quantitat de punts (en atenció a les seves circumstàncies personals) amb els que pot escollir entre els productes disponibles al local.

L’alumnat del curs de vendes ha valorat molt positivament aquesta estada formativa, que els ha permès posar en pràctica els coneixements adquirits al llarg del curs i els ha obert, a més a més, una finestra al món del voluntariat, proporcionant-los una experiència de servei a la comunitat que ha deixat un impacte molt positiu en tot el grup. En aquest sentit, han destacat el fet de sentir que la tasca realitzada tenia un valor social afegit, així com el bon ambient i l’assessorament rebut per part de les persones voluntàries del Rebost Solidari.
Des del PTT, el professor tècnic i la tutora agraeixen que els i les voluntàries del Rebost Solidari hagin tornat a obrir les seves portes, i esperen poder seguir gaudint d'aquesta col•laboració tan especial i enriquidora en anys vinents.

El PFI-PTT de Vilafranca del Penedès és un programa adreçat a joves de 16 a 21 anys que no tenen el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) i que, a curt termini, volen treballar o preparar-se per accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Està ubicat a l'Institut Alt Penedès i es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.