Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

El projecte Vilafranca Inclusió finalitza la seva tercera edició amb un 30% d’inserció dels participants al mercat de treball

13 de desembre de 2017

Vilafranca Inclusió és un projecte amb una gran repercussió, que treballa directament amb les persones contractades i també amb la resta de membres de la família, implicant i corresponsabilitzant tot el nucli familiar en la millora de la situació econòmica, social i laboral.  Al llarg del projecte s’ha treballat amb un total de 24 nuclis familiars, contractant una persona de cada nucli familiar, la qual, a més d’obtenir experiència laboral, també ha rebut formació tècnica, transversal i assessorament en inserció laboral. La resta de membres de la família en edat laboral han participat en accions d’orientació i formació, per millorar i fomentar les seves competències professionals i personals, a més de tenir un pla de treball establert amb Serveis Socials o Càritas.

Les persones empleades han estat contractades per la cooperativa d’inserció laboral Nou Set, realitzant diferents obres i serveis per l’Ajuntament. Concretament, han treballat en la rehabilitació d’habitatges socials i en la millora i manteniment de l’entorn natural i periurbà de Vilafranca. Així, els beneficis del projecte recauen també sobre la ciutadania de Vilafranca, que gaudeix de les millores efectuades als espais naturals de la Vila i de l’increment d’ habitatges socials per a famílies en situació d’exclusió social.

De les 24 persones contractades i els 23 familiars que han realitzat accions d’orientació i formació, un total de 14 persones han fet inserció laboral al mercat de treball.

Vilafranca Inclusió és un projecte finançat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.