Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

El PTT d'Auxiliar de vivers i jardins dona vida a la vinya gestionada pel Vinseum de Vilafranca

11 de febrer de 2016

Els joves participants del Programa de Transició al Treball, en l’especialitat de Vivers i Jardins realitzen aquest mes de febrer les tasques de poda d’una vinya propietat de l’Ajuntament de Vilafranca, i actualment cedida al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

La poda d’aquesta vinya situada al davant del Complex Aquàtic suposa un gran enriquiment del procés formatiu dels alumnes permetent-los conèixer de ben a prop las tasques que es realitzen a la vinya: treure les males herbes, les pedres, donar forma al cep, diferenciar els sarments vells dels que poden ramificar novament, ventilar el sòl, desbrossar, etc... Aquesta activat, que s’està duent a terme en col·laboració amb la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès,  representa alhora un servei a la comunitat de la que ells mateixos es senten satisfets.

El Programa de Transició al Treball, que acull a 15 alumnes, es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i  amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Accessibilitat