Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

El Punt TIC Vilafranca Virtual ha organitzat durant els mesos d’estiu cursos TIC per a persones en recerca de feina

25 de juliol de 2016

El programa formatiu del Punt TIC Vilafranca Virtual del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca ha desenvolupat durant els mesos de juny i juliol 4 cursos de formació TIC adreçats a usuaris/àries immersos en un procés de recerca de feina. Tot i que els objectius específics han estat diferents en uns cursos respecte d’altres, l’increment de les oportunitats d’inserció laboral mitjançant l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació ha estat l’objectiu general de tots ells.
Dos dels cursos s’han adreçat específicament als usuaris i usuàries del Club de la Feina de la Oficina Municipal de Treball. Aquests han estat plantejats en base a dos nivells de dificultat diferents i han ofert la possibilitat de conèixer i habilitar-se en l’ús eines cabdals per a un procés de recerca de feina efectiu, tals com la recerca d’informació i l’accés a portals especialitzats a través d’Internet, el correu electrònic i l’ús del processador de texos per a la confecció de documents clau com ho son el curriculum vitae o la carta de presentació.
Altres dos cursos s’han adreçat a totes aquelles persones interessades en preparar-se per accedir a la prova d’acreditació ACTIC. Un dels cursos ha estar focalitzat en el nivell bàsic d’acreditació i altre en el nivell mitjà. El programa ha fet un repàs dels coneixements teòrics i de les habilitats pràctiques incloses en cada un dels vuit grups de competències que inclou l’acreditació ACTIC. Aquestes competències són: Cultura, participació i civisme digital (C1), tecnologia digital i ús de l’ordinador i del sistema operatiu (C2), navegació i comunicació en el món digital (C3), tractament de la informació escrita (C4), tractament de la informació gràfica, sonora i de la imatge en moviment (C5), tractament de la informació numèrica (C6), tractament de les dades (C7) i presentació de continguts (C8). 
Els cursos han estan organitzats  per acollir un màxim de 15 persones en cadascun d'ells i han ocupat un total de 20-25 hores distribuïdes en 5-6 sessions de treball. La oferta formativa ha estat  dissenyada a partit dels recursos que ofereix la Diputació de Barcelona als Serveis Locals d’Ocupació dels municipis.
L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès disposa del Punt TIC Vilafranca Virtual des de l’any 2000. En l’actualitat té dues localitzacions diferents, la Fassina, on disposa de 4 aules TIC i l’Oficina Municipal de Treball, on disposa d’una destinada principalment al Club de la Feina.
El Punt TIC Vilafranca Virtual pertany a la Xarxa Punt TIC de la Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya. Tanmateix, el passat 12 de juliol va rebre la visita d’una delegació tècnica d’aquest departament encapçalada pel Cap del Servei de Societat del Coneixement, Ricard Faura, per tal de conèixer les instal•lacions i l’activitat que es duu a terme en matèria de promoció i apropament de les TIC a la ciutadania.

 

Accessibilitat