Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

El Servei d'Ocupació i Formació presenta a la ciutadania els resultats de la seva acció durant l'any 2015

08 de abril de 2016

Segons els responsables d’Ocupació i Formació, més de 21.000 persones han estat ateses a través d’alguna de les múltiples branques d’actuació del servei, que van des de la gestió d’ofertes de feina via web, a un servei d’informació i suport, passant per la formació ocupacional, el Club de la Feina o el programa SEFED de simulació d’empreses.

En total, el servei ha desenvolupat 27 programes, cinc dels quals han estat plans d’ocupació que s’han concretat en 88 contractacions.

El perfil d’usuaris del servei és variat: dones, aturats de llarga durada, joves que no han acabat l’ESO i joves amb dificultats per accedir al mercat laboral o persones en risc d’exclusió social.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació Joan Manel Montfort ha destacat en el transcurs de la presentació de la memòria del servei que Vilafranca ha anat resistint les conseqüències de la crisi econòmica, com la desaparició de Caixa Penedès i els EROS plantejats a diverses grans empreses de la comarca.

En tot aquest temps i de cara al futur, la missió del servei és atendre els col·lectius més vulnerables i que tenen dificultats serioses per accedir o reincorporar-se al mercat laboral.

Una tasca en la qual té un paper important la participació del sector privat. Aquest 2015, s’han fet prop de 700 prospeccions a empreses.

L’ajuntament de Vilafranca ha destinat un milió i mig d’euros al funcionament del servei, en el qual hi treballen 40 persones. L’alcalde Pere Regull recorda que les polítiques d’ocupació no són competència municipal, sinó de la Generalitat.

Sobre les dades de reinserció de què es disposa destaquen el 30% dels plans d’ocupació i el 50% del programa SEFED.
Per aquest any es preveu que es mantingui una activitat similar, també en el nombre de plans d’ocupació.

(Font: www.rtvvilafranca.cat)

Accessibilitat