Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

El xef Xavi Arnan imparteix una masterclass sobre l’ús de sifons al PFI La Forquilla

07 de març de 2018

El Programa de Formació i Inserció (PFI) d'Auxiliar d'Hoteleria: cuina i serveis de restauració, del Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca, organitza visites de l’empresariat de l'entorn per tal de complementar la formació que l’alumnat rep en el centre de formació i en les empreses on fan estades pràctiques i experimentar directament el treball en l'àmbit de la restauració i mantenir un primer contacte amb l’empresariat del sector.

La setmana passada l’alumnat del PFI d'Auxiliar d'Hoteleria de la Fassina va acollir a l'Alberg Municipal el xef Xavi Arnan, del Restaurant el Racó de la Calma de Vilafranca. Aquest establiment ofereix una oferta gastronòmica de temporada i plats elaborats a partir de diferents tècniques culinàries.

A l'aula de formació de restauració es va portar a terme la masterclass de preparacions amb la tècnica de l’ús del sifó impartida pel xef. En un principi va explicar a l’alumnat el seu itinerari professional i les seves inquietuds en l’àmbit de la restauració. Va fer diverses demostracions com, per exemple, una escuma de crema catalana, una escuma de pinya i la més original i sorprenent va ser una escuma de clara d'ou fregida. 

Cal destacar la importància de la col•laboració de les empreses del sector del territori en el projecte formatiu dels alumnes, ja que permet un contacte directe entre alumnat i empresaris. Això facilita, per part de l’empresariat, un coneixement dels futurs treballadors/es i, per part de l'alumnat, el desenvolupament del seu itinerari formatiu amb l'adquisició de competències bàsiques relacionades amb la vida social, el món del treball i l'aprenentatge.

El Programa de Formació i Inserció és un programa orientat a joves de 16 a 21 anys que no han acreditat l'ESO. És una formació teoricopràctica que té com a finalitat qualificar professionalment, facilitar la continuïtat formativa a cicles formatius de grau mitjà o altres i millorar les oportunitats d'incorporació dels/de les joves al món laboral.

El Programa de Formació i Inserció està promogut i finançat per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i autoritzat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.