Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Els alumnes del PTT d'Auxiliar de fabricació mecànica visiten l'empresa Decordal

14 de març de 2017

El passat dia 20 de febrer l’alumnat del PFI - Programa de Transició al Treball (PTT) d’Auxiliar de fabricació mecànica i d’instal·lacions electrotècniques  de Vilafranca del Penedès va visitar l’empresa Decordal, situada a  Sant Pau d’Ordal.

Decordal  és una  empresa amb més de 35 anys d'experiència en el sector del mecanitzat  (decolletatge i micro-decolletatge de precisió). L’empresa  disposa d'un gran parc de maquinària,  torns automàtics , CNN (control numèric) i màquines complementàries. Decordal treballa per diferents sectors: elèctric, electrònic, automoció,  robòtica,...

El grup d’alumnes va rebre una visita guiada, molt detallada, que va anar des de l’entrada de la matèria prima fins a l’expedició dels productes acabats,  la qual cosa va representar veure la mecanització peça a peça amb els tres tipus de torns de què disposa l’empresa. Tot el procés productiu gaudeix  d’una  bona gestió dels residus, i de controls de qualitat.

Amb aquesta experiència complementària als estudis, els alumnes van conèixer de primera mà la realitat d’una empresa emblemàtica del sector del mecanitzat,  cosa que els va complaure i els va motivar pel futur.

 Els formadors i l’equip tècnic del PFI-PTT ha fet una valoració molt positiva de la visita atesa la dedicació i gran professionalitat de l’empresa Decordal.

El Programa de Transició al Treball es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i  amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Accessibilitat