Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Els Programes de Formació i Inserció de Vilafranca obren la preinscripció per al curs 2020–2021

22 de maig de 2020

Els PFI van dirigits a joves no ocupats de 16 a 21 anys que han deixat l’ESO sense obtenir el títol, amb l’objectiu que retornin al sistema educatiu.

El període de preinscripció per al curs 2020-2021 s’iniciarà el 25 de maig i s’haurà de fer telemàticament.

Un dels objectius prioritaris de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès en matèria educativa és la reducció del percentatge d’abandonament escolar prematur i garantir l’èxit educatiu potenciant trajectòries formatives significatives per als joves. En aquesta línia, impulsa diferents recursos de segona oportunitat per qualificar professionalment i facilitar la reinserció al sistema educatiu dels joves que no s’han graduat en educació secundaria obligatòria ESO. Són els Programes de Formació i Inserció (PFI).

Vilafranca compta amb un total de cinc PFI de modalitats diverses en funció de si estan gestionats pel Departament d’Educació de la Generalitat (PFI-FIAP), per l’Ajuntament (PFI-PIP) o si es tracta d’una modalitat de col·laboració entre ambdues administracions PFI-PTT).

Les especialitats professionals que s’ofereixen són les següents:

·    Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

·    Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques.

·    Auxiliar de pintura.

Aquest tres s’imparteixen a l’Institut Alt Penedès.

·    Auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració.

·    Auxiliar d’imatge personal, perruqueria i estètica.

Aquests dos s’imparteixen a la Fassina.

Hi poden accedir joves no ocupats que compleixin com a mínim 16 anys d'edat i com a màxim 21, que hagin deixat l'ESO sense obtenir-ne el títol, que en el moment d'iniciar el programa no segueixin estudis en el sistema educatiu ni participin en altres accions de formació i que vulguin formar-se en un ofici amb la possibilitat de reincorporar-se al sistema educatiu reglat.

De cara al proper curs i a causa de la situació actual d’excepcionalitat pels efectes de la COVID-19, la presentació de sol·licituds de preinscripció i de documentació es farà de forma no presencial utilitzant formularis telemàtics i el correu electrònic. 

El període de preinscripció per al curs 2020-2021 serà del 25 de maig al 5 de juny de 2020 per als PFI-PTT (auxiliar de vendes, fabricació mecànica i pintura). El tràmit es podrà fer tot a través  d'aquest enllaç i, un cop estigui fet, caldrà enviar el resguard i la documentació al correu electrònic a8960023@xtec.cat

Per a més informació es pot trucar al telèfon 938171719 o enviar un correu electrònic a a8960023@xtec.cat. El PTT de Vilafranca està situat a l’Institut Alt Penedès (avinguda. Tarragona s/n de Vilafranca del Penedès).

Per als PFI-PIP (d’auxiliar d’hoteleria i imatge personal) el període de preinscripció serà del 25 de maig al 30 de juny de 2020 i es podrà fer a través de la web educacio.vilafranca.cat i presencialment amb cita prèvia a l’OME (c/ Santa Maria, 2, 1r) tel. 93 892 07 66 / 93 892 03 58.

En acabar el curs, l’alumnat obté una certificació de la formació rebuda i de les competències professionals assolides. A més, té avantatges per accedir als cicles formatius de grau mitjà, als centres de formació d’adults i a la formació per a l’ocupació.