Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Es presenten les noves places d’infermeria de la URV que començaran al setembre a Vilafranca

06 de juliol de 2022

Ahir a la tarda va tenir lloc a la sala d’actes de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès la presentació de Vilafranca del Penedès com a seu de la facultat d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili, on a partir del proper mes de setembre començaran les classes del 1r curs, amb un total de 40 places. L’acte va comptar amb la presència de la consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Gemma Geis, i diversos càrrecs de la conselleria, i amb les intervencions, entre d’altres, del rector de la URV, Josep Pallarès, i de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull.

Amb la nova seu a Vilafranca, per primera vegada s’ofereix un ensenyament de grau de la URV fora de la demarcació de Tarragona. Els estudis començaran a l’edifici de l’Enològica, que l’Ajuntament de Vilafranca condicionarà properament per poder-los acollir.

En el seu parlament el rector de la URV, Josep Pallarès, afirmava que la creació de noves places d’Infermeria en un nou territori “és un fet molt important. Aquestes noves places poden ser la primera llavor d’un futur campus de la URV al Penedès”.

Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull destacava que la pandèmia ha evidenciat que cal reforçar el sistema sanitari, en diferents àmbits, i un d’ells és la formació. “És un compromís de l’equip de govern de l’Ajuntament portar estudis universitaris a Vilafranca. Hi hem apostat fort i ens n’hem sortit, gràcies a tota la gent que ha sumat per fer-ho possible: a la regidoria d’Educació de l’Ajuntament per la gran feina feta, a la URV per la seva aposta de trencar fronteres, al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i a l’ICS pel seu suport incondicional des del primer moment i a la Conselleria per aquesta decisió d’ampliar places del grau d’infermeria”. Per cloure, l’alcalde va posar en valor les paraules del rector en el sentit que aquesta ha de ser la llavor d’un futur campus de la URV a Vilafranca. “Això no ha de ser un bolet i que cada any vagi fent el seu curs. L’hem de fer créixer amb noves especialitats en el futur”, explicava Regull.

En la seva intervenció, la consellera Gemma Geis remarcava que la implantació d’estudis per primera vegada fora de la demarcació de Tarragona “contribueix a la vertebració territorial del país a una mateixa velocitat i és una prova de la fortalesa de la URV”. Geis comentava que “incrementem places però sempre acompanyades de qualitat” i afegia que amb aquestes 40 noves places a Vilafranca “creem oportunitats arreu del país, amb preus públics per afavorir l’equitat i la igualtat d’oportunitats. Rebaixar els preus dels graus com hem fet, entre ells els de les Ciències de la Salut, és una aposta de país”. Tot i així, la consellera insistia en què “això només és un punt de partida, cal continuar ampliant les places que siguin necessàries per respondre a les necessitats del país”.

Accessibilitat