Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

EugeniConnect! proposa trobar solucions a reptes de desenvolupament sostenible, plantejats per 3 empreses del territori

04 de març de 2020


Avui s’ha fet la jornada de presentació del projecte adreçat a l’alumnat de cicles formatius de l’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca del Penedès

Una cinquantena d’alumnes de cicles formatius de l’institut Eugeni d’Ors han participat aquest dimecres al matí a la jornada de presentació del projecte EugeniConnect!, un concurs per premiar les millors solucions als reptes de sostenibilitat plantejats per tres empreses del territori. El tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan M. Montfort, ha participat de la jornada, juntament amb la directora de l’institut Eugeni d’Ors, Dolors Arbós, i el responsable del programa InnovaFP del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Flix

La jornada d’avui té com a objectiu presentar per part de les empreses col•laboradores -XTA (Xarxa de Telecomunicacions Alternatives), Família Torres i ACTUA SCCP-, els diferents reptes que té cadascuna d’elles per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Representants de les 3 empreses han estat a la jornada per exposar els reptes empresarials sobre sostenibilitat que els equips d’alumnes hauran de treballar per presentar-ne solucions. Les millors propostes seran premiades en un acte que es farà el proper 15 de maig, en el marc de les Fires de Maig.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca s’ha aplaudit la iniciativa del centre de secundària, “ens satisfà i és un magnífic exemple de col•laboració entre centres formatius i empreses. I si a més, es treballen temes de desenvolupament sostenible ens situem de ple dinàmiques d’emprenedoria”. El regidor Joan M. Montfort ha afegit que és un programa “molt interessant, una proposta que encaixa amb els programes de promoció econòmica de l’Ajuntament que s’ha implicat en l’organització d’aquesta jornada, amb participació del teixit empresarial, la Cambra de Comerç, la Generalitat i la UPC”. La directora del centre, Dolors Arbós, ha agraït la implicació del professorat en aquest nou projecte i la possibilitat de treballar en xarxa que s’ofereix des del departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Vilafranca, perquè “l’aprenentatge és realment significatiu si es fa pensant en un repte real”. Finalment, des de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Flix, ha tancat la presentació amb el “desig que les solucions aportades puguin ser implementades a les empreses que llencen els reptes”