Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Èxit de la campanya del PFI-PTT de Vilafranca de recollida de fons pel CAAD

27 de juny de 2018

Amb la recaptació aconseguida s’ha pogut adquirit menjar i material per als animals del centre.

Els 14 alumnes del curs d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic del programa de Formació i Inserció–Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de Vilafranca del Penedès van tancar la campanya “Junts pel CAAD” amb l’acte de lliurament del material i els aliments recaptats, que va tenir lloc a les instal•lacions del Centre d'Acollida d'Animals Domèstics de Vilafranca del Penedès.  
Amb aquest servei a la comunitat com a eix transversal es pretenia treballar i integrar els aprenentatges realitzats a les diferents unitats formatives del curs. 

El projecte partia amb un doble objectiu: sensibilitzar el jovent sobre la problemàtica de l’abandonament d'animals de companyia i adquirir aliments i material per a donar un cop de mà al CAAD. Per a tal fi, el passat mes de febrer, l’alumnat va visitar el centre i durant els dos mesos posteriors van posar en marxa una campanya d'informació i difusió de la tasca del CAAD a través de les xarxes socials  creant comptes a Instagram (@juntspelcaad) i a Facebook (Junts pel CAAD), van dissenyar i fabricar uns clauers solidaris per a recaptar fons, van dur a terme accions de promoció i venda directa a qui volgués col•laborar, realitzant inclús d'actuacions a peu de carrer. A més, van establir un acord per a la venda de clauers amb els establiments següents: Nutrigan, Papereria Pujol, Perruqueria Magda, Aire Estilistes, Alestetic i Farhat Telefonia. 

A la fi, es van recaptar 416 euros i el passat divendres 15 de juny es va celebrar l’acte de lliurament al CAAD on l’alumnat va expressar la seva satisfacció per aquesta actuació solidària així com el seu agraïment a les empreses col•laboradores i a tots els ciutadans que van comprar els clauers solidaris, gràcies als quals es va poder adquirir menjar i llet per a cadells, així com mantes tèrmiques i transportins pels animals.
Anna Martí, cap de serveis del CAAD, va lloar el projecte com a  una inestimable ajuda per a la feina del CAAD i en la seva tasca de conscienciació sobre la problemàtica de l’abandonament i el maltractament animal i els avantatges de l’adopció.

El Pla de Transició al Treball acull trenta alumnes en les especialitats d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i d'Auxiliar de Fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques. Es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.