Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Èxit de participació en la Setmana de la Diversitat a l’Espirall

15 de maig de 2019

Des del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, en el marc del  projecte d’Espirall, Fem Barri, s’ha impulsat i coordinat una nova activitat de participació al barri amb l’objectiu de promoure el reconeixement de la diversitat com a un element característic i necessari del món actual. 
Amb el nom Setmana de la Diversitat les entitats i serveis del barri han organitzat i liderat onze activitats que tenien en compte la diversitat generacional, diversitat cultural i diversitat funcional del barri de l’Espirall, durant la setmana passada. 

Un total de 560 persones del barri i de la vila han participat en els conta contes per a infants a les dues escoles, xerrada “Cuidem el barri”, taller de pastisseria Marroquí, concert de + Música a l’Espirall , activitat teatral “Escenes amb tracte”, taller de psicologia positiva per a dones nouvingudes, visita al parc de bombers als grans del barri, taller “Diversitat i Convivència” i  Triangular de Futbol Sala.
Els participants i els organitzadors de les activitats valoren la setmana molt positivament perquè ha permès viure una  experiència real de convivència en la diversitat i  ha ajudat a desmuntar els estereotips i prejudicis i a promoure la convivència al barri i amb la resta de la vila. Podem dir que han nascut nous vincles entre les persones de Vilafranca. 

Els col•lectius que han fet possible aquesta proposta de dinamització han estat: Associació de Veïns de l’Espirall, Entitats Espirall, Casal d’avis de l’Espirall, Hospital Comarcal Alt Penedès, l’Espai jove La Nau, Bombers de la Generalitat de Catalunya, El Turó Salut Mental, Associació de Familiars i Amics, Associació Gent del Barri, Germanes Hospitalàries-Hospital Sagrat Cor-Servei de Rehabilitació Comunitària de l’Alt Penedès, Escola Pau Boada i  Escola Mas i Perera. I amb la col•laboració de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet i el Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès (CNL de l’Alt Penedès i el Garraf).

La diversitat forma part de l’ésser humà i és enriquidora, però també pot ser conflicte i discriminació. Cal aprendre a percebre-la, gestionar-la i treballar-la per combatre les injustícies que en ella es basen, així com per afavorir la inclusió social. La inclusió: una qüestió d’actitud.