Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Experts professionals col•laboren amb els Programes de Formació Professional Inicial de Vilafranca

11 de abril de 2019


El Programa de Formació i Inserció (PFI) del servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès organitza xerrades i visites a empreses de l'entorn per tal de complementar la formació que l’alumnat rep en el centre de formació i en les empreses on fan les estades pràctiques. 

A finals de març el PFI d’Auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica va rebre la visita de Carmen Góngora, propietària i perruquera de Perruqueria i Estètica Góngora, i va oferir una xerrada sobre el funcionament d’una perruqueria, del paper que fan els/les  auxiliars de perruqueria i dels elements  més rellevants que conformen el  sector. 

Per la seva banda, l’alumnat del  PFI d'Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restauració va fer visites a establiments de la comarca i tallers al centre de formació relacionats amb l'hoteleria per tal de conèixer de primera mà  l’àmbit  professional. Les visites van ser a l'Hotel Mastinell, on l'alumnat va poder fer un recorregut per les instal•lacions  de  l'hotel, la cuina i el celler, a les instal•lacions del càtering de Cal Blay, on els joves van fer un  recorregut de com es fa l'elaboració dels menjars precuinats i saber sobre l’organització d’events, com casaments, celebracions, etc., i al restaurant Cigró d'Or, on el maître i el sommelier van explicar el protocol d'atenció als clients i del servei del vi. 


A més de les visites, el PFI d'hoteleria ha rebut al propi centre de formació a experts de l'àmbit de la restauració, com per exemple, els baristes de la cafeteria Kiwi, els quals van fer una masterclass  sobre el cafè, i el propietari de la Fleca Parés, que va fer un taller de mones de Pasqua.

En tots els casos l’alumnat va tenir la possibilitat de plantejar dubtes i expressar les seves pors cap a les pràctiques professionals, tot agraint els consells dels professionals. 
El servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca destaca la importància de la col•laboració de les empreses del territori en el projecte formatiu de l’alumnat, ja que el contacte directe entre aquests i l’empresariat facilita, d’una banda, que els empresaris/àries coneguin futurs treballadors/es i, d’altra banda, que l’alumnat desenvolupi el seu itinerari formatiu amb l'adquisició de competències bàsiques relacionades amb la vida social, el món del treball i l'aprenentatge. 

El Programa de Formació i Inserció està promogut i finançat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i autoritzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.