Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Finalitzen les accions del projecte Treball als Barris de l'Espirall i s'inicia la nova edició pel 2020

20 de desembre de 2019

El regidor de Promoció econòmica i ocupació, el Sr. Joan Manel Montfort, va cloure el passat dijous 19 de desembre la 12a edició del projecte TREBALL ALS BARRIS a l’Espirall 2019.

El projecte Treball als barris, que ja porta 12 anys des de que el SOC va iniciar les subvencions en barris amb projectes d'Intervenció Integral. Les accions han anat canviant però sempre s'ha intervingut en el barri i amb persones del barri. Treball als barris és un projecte molt complert, que ens permet posar a la pràctica totes les accions pròpies del foment de les polítiques actives d'ocupació, tals com l’orientació, el programa Formació i Treball, Plans d'ocupació, pràctiques en empresa i  accions amb el teixit empresarial.

Durant l’acte Montfort va destacar la importància de les accions portades a terme que han contribuït a la millora de l’ocupabilitat de les persones que hi han participat i, en definitiva, a la millora del barri.

L’acte va comptar amb la presència de la directora del l’oficina del SOC de Vilafranca del Penedès, la Sra. Raquel del Hoyo, que va valorar molt positivament les accions subvencionades pel SOC en el marc del programa Treball als barris.

Montfort va aprofitar per agrair la tasca desenvolupada pels/per les professionals implicats/des en el projecte, al Servei d’Ocupació de Catalunya pel seu suport i finançament, a les entitats i les empreses del barri per la seva implicació en les diferents accions.  Va encoratjar igualment a les persones assistents a seguir formant-se com a eina clau per accedir al món laboral i per anar adquirint noves competències que esdevinguin oportunitats d'ocupació.

Finalment va agrair a tothom la feina feta pel  barri que contribueix a la millora de la qualitat de vida de tota la ciutat de Vilafranca del Penedès i va anunciar que el 2020 el servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès posarà en marxa una nova edició del projecte Treball als Barris al barri de l’Espirall que inclourà accions d’orientació, de  formació i d’ocupació en el marc de programes diversos. 

Espirall, Capital humà se centrarà en la intermediació laboral, organitzant cicles de networking per posar en contacte empreses del territori amb participants de programes i monogràfics  especialitzats en la cerca activa de feina.

Els Plans d’ocupació permetran la contractació de 19 treballadors/es en atur que realitzaran tasques amb finalitat social necessàries al barri de l’Espirall, des de la dinamització sociocultural, suport als centres educatius, manteniment de l’entorn natural i la neteja i fins al manteniment d’elements de via pública i edificis municipals.

Per últim, el projecte Espirall, Fem Barri continuarà amb la consolidació i promoció del Banc de Temps de Vilafranca del Penedès  per a l’intercanvi de coneixements, habilitats i serveis. També es duran a terme accions de participació ciutadana i activitats de foment del català com a eina d’inclusió social.  

El projecte Treball als Barris està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social,  amb el cofinançament del propi Ajuntament de Vilafranca.