Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Imatge Personal: perruqueria i estètica, nova especialitat dels programes de formació i inserció per al curs 2017/2018

27 de juliol de 2017

El proper mes de setembre el Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca començarà el curs acadèmic 2017-2018 amb dues especialitats dels Programes de Formació i Inserció. Una d’elles és la d’Auxiliar d’Hoteleria: cuina i serveis de restauració i l’altra és la d’Imatge Personal: perruqueria i estètica, que amplia i diversifica  l’oferta formativa dels Programes de formació i  Inserció de la comarca.   
Ambdues especialitats es realitzaran al Centre de Formació  Ocupacional Francesc Layret de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a la Fassina, i s'adrecen a joves entre 16 i 21 anys d'edat que no han obtingut el graduat en ESO.

Els cursos tenen una durada de 1.000 hores de formació teoricopràctica, de les quals 180 hores són pràctiques en empreses dels respectius sectors situades a la comarca. 

El CFO Francesc Layret compta amb unes instal•lacions adequades i homologades per la Generalitat de Catalunya per impartir els aprenentatges professionalitzadors tant d’Auxiliar d’Hoteleria: cuina i serveis de restauració com de la nova especialitat d’Imatge personal: perruqueria i estètica. 

En acabar el curs, l’alumnat obté una certificació de la formació rebuda i de les competències professionals adquirides. Aquesta certificació  els permet accedir al món del treball com ajudant de cuina o de perruqueria i estètica. També els dóna facilitats a l’hora de realitzar les Proves d’Accés al Cicles Formatius de Grau Mitjà o d’accedir a un centre de formació d’adults per treure’s el Graduat en Educació Secundària Obligatòria.

Els/les joves interessats/des poden adreçar-se al Centre de Formació  Ocupacional Francesc Layret, a  La Fassina, o a l’ Oficina Municipal de Treball  per fer  la preinscripció.  
Aquest és un programa promogut pel Servei d'Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i autoritzat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.