Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Inici de períodes de pràctiques en les empreses del territori dels programes de formació de l’Ajuntament

21 de març de 2018

El Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca inicia en aquest proper mes d’abril i fins a finals d’octubre d’enguany els períodes de pràctiques en empreses del territori de la majoria de programes de formació que es duen a terme. 
Tots els cursos i programes formatius, caracteritzats per tenir una formació pràctica, orientada a la millora de les competències en termes d’ocupabilitat i basades en la simulació i/o en l’aprenentatge productiu, culminen el seu procés oferint a l’alumnat estades a les empreses del territori per tal d’experimentar i transferir tot allò après en la formació i a la vegada absorbir el coneixement que el sector empresarial pot oferir. 
Hosteleria, Perruqueria i Imatge Personal, Vendes i Auxiliar de fabricació mecànica són les formacions que entre abril i juny tindran els seus alumnes, joves entre 16 i 21 anys, en pràctiques  en empresa, un total de 180 hores.
Pel que fa als cursos de formació ocupacional de Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals i Docent de formació professional per a l'ocupació, les pràctiques tindran lloc al mes de juny, un total de 80 hores i 40 hores respectivament.  A partir del mes juliol l’alumnat d’aquest tipus de formació professionalitzadora que realitzarà pràctiques serà el propi de les especialitats d’Elaborador de vins i licors, 80 hores, i Auxiliars de magatzem, 40 hores.
Per últim, el programa SEFED d’Administració i gestió d'empresa realitzarà un total de 80 hores de pràctiques durant a terme entre juliol i octubre, segons les característiques de les empreses.
Cada vegada més l’entorn empresarial aposta per a la col•laboració i la cooperació l’activitat formativa del territori ja que, d’una banda, és una excel•lent oportunitat per a conèixer nous i bons perfils professionals per a la seva cantera i, d’altra banda, ajuden a la formació, integració i promoció de les persones al mercat laboral. Qualsevol empresa interessada en formar part d’aquesta xarxa pot contactar amb l’Oficina Municipal de Treball, al telèfon 93 817 24 47.