Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Inici del curs d'Activitats de gestió administrativa

19 de desembre de 2018

El Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca prepara l’inici d’una nova edició del programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives), la 31ena de la seva història.  

El Programa SEFED destinat a 30 persones en situació d’atur laboral. És un projecte de formació ocupacional de la Fundació INFORM. Està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa de formació amb compromís de contractació. Té com a finalitat la qualificació de persones en situació d’atur laboral en el Certificat de Professionalitat d’Activitats de Gestió Administrativa que es desenvolupa mitjançant la metodologia de la simulació.  El pla formatiu  consta de 840 hores de formació de les quals 80 hores són pràctiques en empreses situades a la comarca de l’Alt Penedès.

L’empresa simulada RAÏMIVI, SAS és l’empresa del programa SEFED de Vilafranca, dedicada  a l'elaboració i comercialització de vins, caves, brandis i moscatells. RAÏMIVI, SAS pertany a una xarxa d’empreses simulades nacionals i internacionals que permet a l’alumnat apropar-se a situacions de treball i desenvolupar les competències i habilitats pròpies de la gestió empresarial, sempre seguint la filosofia d’aprendre fent i treballant.

L’Ajuntament de Vilafranca destaca també la importància de la col·laboració de les empreses del sector del territori en el projecte formatiu de l’alumnat, ja que permet un contacte directe entre l’alumnat i l’empresariat. Aquest fet facilita a l'empresariat un coneixement dels futurs professionals, i als/les alumnes el desenvolupament del seu itinerari professional a través de l’adquisició de totes les competències professionals necessàries. El resultat  d’aquesta col·laboració és altament positiu doncs en alguns casos la pròpia empresa de pràctiques incorpora l’alumnat SEFED en les seves plantilles. Tot i que l’edició corresponent al curs 2017-2018 no està finalitzada, doncs encara hi ha alumnat realitzant les pràctiques, l’índex d’inserció és ja del 60%.

Des del  Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, volem agrair a totes aquestes empreses la col·laboració, participació i la bona acollida que han brindat durant molts anys a l’alumnat del programa SEFED.