Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Itineraris d’orientació a l’Oficina Municipal del Treball

06 de febrer de 2017

Un dels recursos que s’ofereixen des de l’Oficina Municipal de Treball  és l’orientació a les persones en procés de recerca de feina i/o formació. Aquests Itineraris d’orientació tenen l'objectiu de fer un anàlisi de les necessitats i competències de l'usuari/a i determinar així les accions necessàries per a millorar l'accés al mercat de treball.

En el marc d'aquests itineraris s'inclou un període de pràctiques en empresa del sector seleccionat pel propi usuari/a. Aquestes, permeten als participants adquirir coneixements i habilitats pròpies de l’àmbit professional al qual volen dedicar-se alhora que enriqueixen el seu currículum i demostren la seva capacitat professional.  Per la seva banda, les empreses, tenen l’oportunitat de conèixer a persones amb alta motivació i plenament disposades a col•laborar, podent així formar-les a mida.

Els itineraris tenen una durada variable de dos mesos i mig, aproximadament, i s'estructuren en grups reduïts, el que facilita una atenció més individualitzada, tant a les sessions grupals com en els assessoraments individuals. L’últim semestre del 2016 han participat en itineraris d’orientació un total de 23 persones, totes elles amb un perfil molt heterogeni en quant a edats, perfils professionals, nivells de formació, origen i situació socioeconòmica. Els participants, de manera voluntària, han dut a terme 80 hores de pràctiques en diferents empreses de la comarca de diferents àmbits: logística, neteja, educació infantil, comerç i sanitat, obtenint un percentatge d’inserció laboral del 40%.

L’entrada de persones als itineraris es va fent de manera oberta i gradual, sense haver-hi un període de preinscripció concret, amb la qual cosa facilita a les persones entrar en aquest recurs en el moment que ho necessitin.

Qualsevol persona interessada a participar pot adreçar-se a l’Oficina Municipal de Treball situada a la Plaça Penedès núm. 4, baixos, o trucar al tel. 938172447.

Accessibilitat