Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

La Casa d’Oficis La Mainada dóna suport al Casal d’Estiu de Vilafranca

18 de juliol de 2017

L’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Esportiu de l’Alt Penedès han signat un conveni de col•laboració per tal que el Casal d’Estiu de Vilafranca 2017 pugui acollir els 9 joves de la Casa d’Oficis La Mainada que estan en contracte amb l’Ajuntament. Aquesta incorporació permetrà donar suport als professionals que hi treballen en el dia a dia en les activitats dels diferents casals i,  a la vegada,  aquests joves duran a terme les pràctiques del curs de monitor de lleure infantil i juvenil que han realitzat prèviament.

La Casa d’Oficis La Mainada és un programa destinat a joves menors de 25 anys i graduats en ESO, que es formen i treballen en l’especialitat auxiliar d’educació especial, auxiliar de llar d’infants, dinamitzador/a d’activitats de lleure infantil i juvenil i monitor/a de menjador. El programa ha tingut una primera fase de formació en la qual els alumnes seran beneficiaris d’una beca de formació i, una segona fase a finals de juny, en la que han estat contractats per l’Ajuntament de Vilafranca a través d’un contracte de formació i aprenentatge.

La Casa d’Oficis La Mainada es desenvolupa a través de la metodologia de l’aprenentatge productiu,  una opció formativa instaurada en la majoria de programes que es desenvolupen al Servei d’Ocupació i Formació, mitjançant la qual transcorren simultàniament l’enfocament teòric amb l’activitat pràctica. És per aquest motiu que l’alumnat, tant en la fase de formació teòrica com en la fase d’aprenentatge pràctic, s’incorpora a llocs de treball real, en aquest cas, als casals d’estiu.  

Des del Servei d’Ocupació i Formació s’agraeix al Consell Esportiu la seva col•laboració en l’acolliment de l’alumnat per a formar-se i treballar en el sector del lleure.
La Casa d’Oficis és un programa Subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb el cofinançament del propi Ajuntament de Vilafranca.