Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

La Casa d’Oficis “La Mainada” dóna suport a escoles i llars d’infants municipals

09 de març de 2017

El passat mes de febrer 8 joves de la Casa d'Oficis La Mainada es van incorporar a les escoles Mas i Perera i Pau Boada, del barri de l'Espirall, a l'escola Estalella i Graells i a les llars d'infants municipals L'Enxaneta, El Parquet, Lola Anglada i Sol Solet. L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar suport als professionals que hi treballen, principalment aquells que tenen al seu càrrec infants amb necessitats educatives especials, però també col·laborar en el dia a dia de les aules i properament als menjadors escolars. 

La Casa d'Oficis La Mainada és un programa destinat a joves menors de 25 anys i graduats en ESO, que es formen i treballen en l'especialitat auxiliar d'educació especial, auxiliar de llar d'infants, dinamitzador/a d'activitats de lleure infantil i juvenil i monitor/a de menjador. El programa consta d'una primera fase de formació en la qual els alumnes tenen dret a una beca de formació i una segona fase en la que són contractats per l'Ajuntament de Vilafranca. 

La formació de la Casa d'Oficis es realitza a través de l'aprenentatge productiu, una metodologia formativa instaurada en la majoria de programes que es desenvolupen al Servei d'Ocupació i Formació, mitjançant la qual transcorren simultàniament l'enfocament teòric amb l'activitat pràctica. És per aquest motiu que l'alumnat en la fase de formació teòrica ja s'incorpora a llocs de treball real, en aquests cas, centres educatius de Vilafranca. Des del Servei d'Ocupació i Formació s'agraeix a les escoles esmentades i a les llars d'infants municipals la seva col·laboració en l'acolliment de l'alumnat per a formar-se i treballar en el sector d'atenció a la infància. 

La Casa d'Oficis és un programa Subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb el cofinançament del propi Ajuntament de Vilafranca. 

Accessibilitat