Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

La Casa d'Oficis "La Mainada II" dona suport a les escoles i llars d'infants municipals

18 de desembre de 2018

La Casa d’Oficis La Mainada és un programa destinat a joves menors de 25 anys i graduats en ESO, que al llarg d’aquest 2018 s’han format i treballat en l’especialitat d’auxiliar d’educació, dinamitzador/a d’activitats de lleure infantil i juvenil i monitor/a de menjador. El programa ha constat d’una primera fase de formació en la qual l’alumnat tenia dret a una beca de formació i d’una segona fase en la que han estat contractats per l’Ajuntament de Vilafranca.

Durant tot aquest any 2018, els/les joves de la Casa d’Oficis La Mainada II han estat col·laborant amb les escoles Mas i Perera i Pau Boada, del barri de l’Espirall, a l’escola Estalella i Graells i amb les llars d’infants municipals L’Enxaneta, El Parquet, Lola Anglada i Sol Solet. L’objectiu d’aquesta iniciativa ha estat donar suport als professionals que hi treballen, principalment si tenen al seu càrrec infants amb necessitats educatives especials, però també ajudar en el dia a dia de les aules i els menjadors escolars. Durant els mesos de casals d’estiu municipals, els joves també van treballar i donar suport als monitors i les monitores de lleure.

La formació de la Casa d’Oficis es realitza a través de l’aprenentatge productiu, una metodologia formativa instaurada en la majoria de programes que es desenvolupen al Servei d’Ocupació i Formació, mitjançant la qual transcorren simultàniament l’enfocament teòric amb l’activitat pràctica. És per aquest motiu que l’alumnat en la fase de formació teòrica ja s’incorpora a llocs de treball real, en aquests cas, centres educatius de Vilafranca. 

Des del Servei d’Ocupació i Formació s’agraeix a les escoles esmentades i a les llars d’infants municipals la seva col·laboració en l’acolliment de l’alumnat per a formar-se i treballar en el sector d’atenció a la infància.

La Casa d’Oficis és un projecte de Treball als Barris, impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, des del Servei d’Ocupació i Formació, i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.