Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

La meitat de l’alumnat del Programa de Formació i Inserció–Pla de Transició al Treball de Vilafranca retorna al sistema educatiu reglat

11 de juliol de 2018

Dels 28 alumnes que han finalitzat el Programa de Formació i Inserció (PFI) –Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca en les especialitats de fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques i de vendes, oficina i atenció al públic, 14 d’ells han superat les proves d’accés a cicles formatius, la qual cosa els hi ha permès retornar al sistema educatiu reglat.

Els cicles formatius de grau mitjà escollits pels joves per al curs vinent s’inclouen en els àmbits de: comerç, informàtica, sanitat, serveis socioculturals, manteniment de vehicles i fabricació mecànica. Aquests resultats es valoren molt positivament donat que un dels objectius dels PFI és preparar als joves per a la continuïtat formativa mitjançant l'ampliació de les competències bàsiques i el desenvolupament de les capacitats clau que afavoreixen l'aprenentatge al llarg de la vida. 

L’alumnat que no ha accedit o no ha apostat per la continuïtat acadèmica compta amb els programes d’orientació que s’ofereixen al servei d’Ocupació i Formació pensats per dissenyar un itinerari individual que inclogui altres opcions formatives com la formació ocupacional i/o el suport en la cerca de feina. També val a dir que dos dels alumnes han estat contractats per les empreses que els han acollit en pràctiques. 

Els Programes de Formació i Inserció–Pla de Transició al Treball es duen a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.