Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca contractarà 4 joves fins a 35 anys amb titulació superior per treballar en tasques relacionades amb el PIICC

24 de novembre de 2020

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat una iniciativa vinculada al Pla d’Intervenció Integral del Centre i del c/ Comerç (PIICC) i que està adreçada a joves de Vilafranca de fins a 35 anys i amb titulació superior, ja sigui grau universitari o de cicle formatiu de grau superior (CFGS). El programa, anomenat “A.” (A punt), consisteix en 4 plans d’ocupació mitjançant els quals es contractarà a 4 joves de fins a 35 anys per treballar fins a un màxim d'1 any en tasques relacionades amb el PIICC.

El programa va ser presentat per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, el qual va recordar que el PIICC és un pla transversal entre diverses regidories de l’Ajuntament que ha de ser una “eina útil per sortir de la crisi provocada per la COVID-19 i promoure un desenvolupament urbà sostenible i una renovació urbana en tots els barris de Vilafranca”. El tinent d’alcalde també va recordar que el PIICC compleix la majoria d’indicadors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030 i està preparat “per captar finançament europeu amb el qual es puguin accelerar les actuacions previstes”. En aquest marc, Romero va presentar el projecte “A.” com una de les potes del PIICC adreçada a la gent jove fins a 35 anys amb titulació superior,que ha patit dues crisis i té un índex d’atur elevat. Amb el nom de A. volem exemplificar que tenim una generació de joves que està a punt, preparada i disposada a treballar en projectes de ciutat”. Per Romero, el benefici serà mutu: “els joves aportaran el seu talent per transformar Vilafranca i alhora adquiriran una experiència laboral d’un any treballant amb tècnics tutors dins l’Ajuntament que els donaran suport i els hi faran l’acompanyament”. Els perfils són un/a tècnic/a en eficiència energètica, un/a tècnic/a en gestió i difusió de dades, un/a tècnic/a de dinamització juvenil i cultural i un/a tècnic/a en habitatge. Les bases de les convocatòries es podien trobar al web www.vilafranca.cat/apunt i les persones interessades poden presentar el seu currículum fins el passat dia 9 de desembre. A continuació es farà un acurat procés de selecció en base a les competències dels/de les aspirants. El programa, amb una durada d’un any, segons explicava Francisco Romero, té vocació de continuïtat i d’ampliar-se en un futur. “Volem que la gent jove s’impliqui en els temes de la ciutat i el programa A. és una bona oportunitat”, ha dit.

Al seu torn, l’alcalde Pere Regull remarcava la tasca important que duran a terme aquests 4 joves. “Mai no havíem tingut una generació de joves tan preparada. Són joves als quals se’ls oferirà una contractació i una experiència que els servirà de cara al futur i la ciutat també es beneficiarà del seu treball en àmbits tan importants com l’eficiència energètica, l’habitatge, la gestió de dades o la dinamització juvenil i cultural”, ha afirmat.

Regull va recordar que hi hauria “un abans i un després del PIICC, ja que és un pla d’intervenció per a tot Vilafranca. D’aquí 2-3 anys Vilafranca serà una ciutat millor, més còmode, més sostenible, més amable, amb més cohesió social i una millor mobilitat”.