Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca rep les persones contractades mitjançant plans d’ocupació

27 de març de 2019

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull, acompanyat pel regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, i el regidor de Benestar Social, Ramon Zaballa, han rebut aquest matí al saló de sessions de la Casa de la Vila el col•lectiu de persones contractades temporalment mitjançant plans d’ocupació a l’Ajuntament. 

En concret són 69 persones contractades mitjançant plans d’ocupació dels programes de la Diputació de Barcelona, Treball i Formació, Enfeina’t-Aturats llarga durada, Joves en pràctiques de Garantia Juvenil i Treball als barris-Espirall. L’Ajuntament de Vilafranca rep diferents línies de subvenció per a la contractació d’aquestes persones tant de la Diputació de Barcelona, del Servei d’Ocupació de Catalunya, pel Fons Social Europeu i el Servicio Público de Empleo Estatal. 

Els contractes de plans d’ocupació permeten a les persones aturades retornar al món laboral després d’un llarg període sense treball, ampliar la seva experiència professional i la seva formació, i millorar les seves competències tècniques. Amb aquests programes s’aconsegueix incrementat l’índex d’ocupabilitat de les persones participants i el seu retorn al mercat laboral.

En tots els casos, els participants reben formació de caràcter transversal (prevenció de riscos laborals, recerca de feina, comunicació i competències digitals) i/o formació professionalitzadora i, dissenyen un itinerari individual d’inserció, amb l’assessorament tècnic ofert des del Servei d’Ocupació i Formació.

El regidor Joan Manel Montfort ha explicat que els plans d’ocupació permeten a l’Ajuntament ajudar “persones i famílies que es troben en situacions complicades. Cal destacar que el percentatge d’inserció laboral un cop finalitzats els plans d’ocupació és alt, proper al 40%”.
A continuació han intervingut en l’acte diferents persones contractades que han explicat la seva experiència i han agraït l’oportunitat que se’ls ha ofert des de l’Ajuntament per tornar al món laboral.

Per cloure l’acte, l’alcalde Pere Regull ha posat èmfasi en el fet que “fins que no et toca de prop, no ets conscient del que és quedar-se a l’atur. Veníem d’uns temps que tothom treballava i ens pensàvem que l’estabilitat laboral i els ingressos durarien tota la vida. La crisi va tocar de forma brutal moltes famílies i hem de mirar de donar oportunitats perquè la gent el que vol es feina, treballar”. Regull ha lloat les tasques que es fan des dels diferents plans d’ocupació (administració, jardineria, mercats, agents cívics, etc). “Tant important és la vostra feina com la de l’alcalde. Tots estem al mateix vaixell”, ha dit l’alcalde.