Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca reuneix la Comissió de la Verema amb presència de representants de Salut per prevenir possibles riscos davant la COVID-19

22 de juliol de 2020

El dijous 16 de juliol al migdia l'Ajuntament de Vilafranca ha reunit virtualment la Comissió de la Verema de l'Alt Penedès que des de fa més de 25 anys aglutina un ampli ventall d'institucions i organitzacions (sindicats de treballadors, organitzacions agràries i l'administració pública) que aborden un treball concertat amb motiu de la collita del raïm, la finalitat del qual és que aquesta es desenvolupi en les millors condicions possibles per als treballadors, els viticultors i la ciutadania de Vilafranca i de la comarca del l'Alt Penedès. Enguany aquest treball concertat té més sentit que mai tenint en compte la pandèmia de la COVID-19 i la necessitat de minimitzar riscos de contagi amb la vinguda de temporers de fora de les comarques tradicionalment vitícoles. 

La Comissió de la Verema està formada per l'Ajuntament de Vilafranca, que la presideix, l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, l'Oficina de Treball de Vilafranca-SOC, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, els Mossos d'Esquadra, la Inspecció de Treball de Catalunya, l'Àrea de Treball i Immigració de la Subdelegació del Govern a Barcelona, els sindicats UGT i CCOO, l'INCAVI, l'Institut Agrícola Català de Sant Isidre, l'Associació Vinícola Catalana, l'Associació de Viticultors del Penedès, la DO Penedès, l'Associacio d'Elaboradors de Cava (AECAva), la JARC, la Unió de Pagesos, CEVIPE, COVIDES, Càritas, Creu Roja de Vilafranca i les ETTs del territori. Enguany s'hi ha convocat expressament representants tècnics del Departament de Salut, encapçalats pel gerent de l'Àmbit Metropolità Sud, i també hi han estat presents representants dels Departaments d'Agricultura i de Treball, Afers Socials i Famílies. 

En la reunió d'ahir els assistents van exposar les diferents visions sobre una campanya de la verema que enguany es durà a terme en el context de la COVID-19. Un dels acords de la reunió ha estat la creació d'una comissió permanent que elaborarà uns protocols d'actuació per a una verema segura des del punt de vista de salut pública, que haurà de validar el plenari de la comissió.