Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca treballa per millorar l’ocupabilitat amb un ampli ventall d’accions

20 de febrer de 2023

El Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès desenvoluparà un ampli ventall d’accions formatives al llarg de tot aquest any, per a la millora de les competències de les persones que estan en recerca de feina.

D’una banda, s’estan desplegant 5 Certificats de Professionalitat per a la millora de les competències tècniques de les persones: dos cursos d’Activitats de gestió administrativa, un curs d’Operacions bàsiques de cuina, un de Socorrisme en instal·lacions aquàtiques i properament s’iniciarà un d’Activitats auxiliars de magatzem.

La programació formativa del servei també inclou un curs de manipulació d’aliments, un de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell bàsic, formació en Prevenció riscos laborals (recurs preventiu) així com de primers auxilis.

Per altra banda, també es desenvoluparan accions de formació per a la millora de les competències transversals igualment importants per a les empreses, a través d’accions com Estratègies pràctiques per a una autocandidatura eficaç, Una imatge val més que mil paraules, Com superar una dinàmica de grup i Juguem a les competències. En aquest bloc s’inclouen també accions per a la millora de la competència digital, com serien dos cursos de preparació per a l’acreditació ACTIC i un de Tràmits i gestions en línia.

Els certificats de professionalitat estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i la major part de les accions de formació transversal per la Diputació de Barcelona, en aquest últim cas en cofinançament amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, destaca el volum d’activitats formatives que s’imparteixen des del Servei d’Ocupació-La Fassina i “el treball  que es fa per buscar el millor encaix de les activitats formatives amb les necessitats de personal de les empreses del territori”.