Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’alumnat de Joves per l’Ocupació inicia pràctiques en empreses de l’hostaleria i la imatge personal

11 de maig de 2017

L’alumnat dels cursos Serveis auxiliars de perruqueria i estètica i Tasques bàsiques de restaurant i bar, inicien les pràctiques no laborals en empreses durant la segona quinzena d’abril i la primera quinzena de maig. Ambdós cursos s’emmarquen en el Programa Joves per l’Ocupació, adreçat a joves en situació l’atur d’entre 16 i 24 anys, que té per objectiu millorar l’ocupabilitat del jovent i fomentar el seu retorn al sistema educatiu.


Els alumnes van iniciar la formació el passat 6 de febrer i l’acabaran el proper 21 de juny. Paral•lelament a la formació, dos dies a la setmana realitzaran pràctiques en empreses dels sectors de la hostaleria i la imatge personal de la vila i de la comarca. D’aquesta manera, els i les joves poden veure in situ les tasques que es realitzen en l’àmbit professional per al qual s’estan formant, conèixer les aptituds requerides per cada lloc de treball, i vivenciar com es realitza l’adaptació a l’empresa. Alhora es treballen i reforcen hàbits i habilitats socials i es continua el procés de professionalització iniciat amb la formació.


Per fer-ho possible, 13 empreses del sector de la imatge personal i 9 empreses del sector hostaler col•laboren amb el programa acollint un o més alumnes a la seva empresa. Enguany,  Perruqueria Gongora, Perruqueria Olga Difusió, Perruqueria Unique i Perruqueria Irlabe; i els centres d’estètica CA, Steticco, Venus, DepilaPèl, Els 5 sentits i Gold Nail són les empreses que han acollit alumnes del curs Serveis auxiliars de perruqueria i estètica a Vilafranca. A més, Perruqueria Bea dels Monjos, Perruqueria Innova’t de Gelida i Perruqueria Sellarès de Sant Martí també han col•laborat amb el programa acollint alumnes amb residència en els municipis respectius. 
Del sector hostaler, el Restaurant 20A, El chamuBar, El cafè de la rambla, la Fonda d’en Lluis, BeerCat, Pizzeria La Pavana, Geladeria Cafeteria Rosscrem, Bar l’Artesà, i Restaurant i Vins Tartàric, són les empreses que han acollit alumnes del curs Tasques bàsiques de restaurant i bar. 
El Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca agraeix a totes les empreses que han col•laborat en completar la qualificació professional de l’alumnat. La participació del teixit productiu del territori és una clau essencial perquè aquests programes puguin desenvolupar-se i oferir als joves experiències positives de formació i treball i, a la fi, oportunitats per anar construint la seva carrera professional.

El projecte Joves per l’Ocupació està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa “Joves per l’Ocupació”, regulat per l’Ordre EMO/251/2014, modificada per l’Ordre EMO/254/2015.