Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’alumnat del PFI-PTT col•labora i aprèn amb el Rebost Solidari

29 de juny de 2018

Durant 4 dies, el grup de vendes, oficina i atenció al públic han treballat al Rebost Solidari en tasques d'atenció al públic, vendes i gestió del magatzem.

Un any més, des del curs d'Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic del Programa de Formació i Inserció Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de Vilafranca s'ha dut a terme una col•laboració amb el Rebost Solidari, el banc dels aliments de Vilafranca del Penedès, gestionat per l'associació Ressò amb l'objectiu de distribuir aliments a famílies necessitades.

Els dies 12, 13, 19 i 20 de juny l'alumnat va acudir a les seves instal•lacions per treballar en tasques de magatzem, venda i atenció al públic. Així, al llarg de l'estada, l'alumnat ha pogut posat en pràctica les seves habilitats i coneixements sobre recepció i gestió de les mercaderies al magatzem, triatge i envasat de productes, reposició i control d'estocs, atenció a l'usuari, i tasques de suport al procés de venda i a la caixa.

Aquesta activitat, basada en l'aprenentatge productiu, té un objectiu de servei a la comunitat i una finalitat solidària. Permet apropar l'alumnat a la realitat del treball com a auxiliar de vendes i de magatzem però també a l’existència d'una dura realitat social i a la tasca compromesa que fa el voluntariat del Rebost solidari.
En acabar l'estada, Lluís Lázaro, responsable del Rebost Solidari, ha felicitat efusivament al grup del PTT i els ha convidat a unir-se al grup de voluntàries i voluntaris del centre, molt necessari a l’estiu. Aquesta invitació l'ha feta extensiva a tota la ciutadania, de manera que tothom  qui tingui ganes de donar un cop de mà, ni que sigui unes poques hores al mes, és benvingut.

L’experiència ha estat valorada de manera molt positiva per tot el grup, que ha tingut un plus de motivació a l'hora d’aprendre i treballar els continguts curriculars, ja que sentien que estaven aportant el seu petit gra de sorra a la societat.
L’equip tècnic del PTT agraeix al Rebost Solidari aquesta col•laboració, la qual s’espera repetir en els propers anys.

El Pla de Transició al Treball acull a trenta alumnes en les especialitats d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i d'Auxiliar de Fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques. Es duu a terme a les instal•lacions de l'Institut Alt Penedès, mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.