Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’alumnat del PTT d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic visita l’empresa FACSA

07 de febrer de 2018

El passat 30 de gener, l’alumnat del Programa de Formació i Inserció (PFI) del Pla de Transició al Treball (PTT) d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic va tenir l’oportunitat de rebre una xerrada sobre què és i com funciona la logística del magatzem d’una central de compres. La xerrada va anar a càrrec de José Vicente Sánchez, cap d’operacions de Fórmula Adecuada para Cataluña, SA (FACSA), qui posteriorment va guiar al grup per les instal•lacions de l’empresa. Sánchez va oferir una xerrada molt interessant sobre logística, així com una visita guiada a les instal•lacions de FACSA, que els va permetre comprendre el funcionament d’un magatzem d’una central de compres de base alimentària.

L’empresa FACSA, ubicada al municipi d’Olèrdola, al polígon industrial de Sant Pere Molanta, es dedica a la distribució de productes alimentaris i de consum per a les diverses cadenes catalanes de supermercats associades, ubicades majoritàriament a l’àrea metropolitana de Barcelona. 
L’alumnat va poder conèixer de primera mà el funcionament i processos de treball que s’hi duen a terme, en especial, aquells que es duen a terme al magatzem, des de la recepció de mercaderies fins a l’expedició de les comandes dels seus clients.

L’objectiu d’aquestes visites és apropar els joves a entorns productius reals per conèixer el funcionament de les empreses i observar de primera mà el treball que s’hi realitza. Tant l’alumnat, com el professorat i els responsables de l’empresa van quedar molt satisfets de l’experiència i confien en que sigui l’inici d’una molt positiva col•laboració entre el Programa de Transició al Treball  i l’empresa.

El Programa de Transició al Treball, que acull a trenta alumnes en les especialitats de Fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques, i d'Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.